ЦСКА ще бъде полуфинален съперник на Марица в турнира за Купата на България по волейбол за жени в София. Жълто-сини и Червени се изправят един срещу друг в битка за място във финала днес от 16:30 часа в софийската зала Христо Ботев. В другия полуфинал от 19:00 часа ще се срещнат Левски и Славия.

ЦСКА се натресе на шампионките след като загуби решаващия двубой за първото място в Група Б с 0:3 (20:25, 24:26, 15:25) от Левски. Все пак треньорката на ЦСКА Юлия Иванова запази самообладание пред камерите на БНТ след мача. Марица са много силен отбор, но вероятно има дни, в които и те могат да бъдат победени. Дано утре да е такъв ден, надява се тя. Подобно на Марица, Червените са един от клубовете, които не картотекираха нови състезателки специално за турнира за националната купа.

Славия пък успя да вземе второто място в групата на Марица след победа с 3:1 (26:24, 15:25, 25:22, 25:19) над Казанлък Волей (Казанлък) в решаващия последен мач. И двете полуфинални срещи утре ще бъдат предавани пряко по БНТ HD