Марица спечели областния финал в турнира за Купата на България и се превърна в представителят на област Пловдив в надпреварата. “Жълто-сините” надиграха с 1:2 Металик в Сопот. За маричани успехът бе седми поред от началото на сезона.
Теодор Фърков пропусна този двубой поради здравословни причини.
 
Марица бе по-активният тим на терена и атакуваше често, но добре организираният тим на домакините отговаряше с опасни контри. Пловдивчани поведоха в 30-та минута след страхотна атака. Олджай Алиев получи топката между линиите, изведе Филип Колев сам срещу вратаря, а той подаде на Георги Трифонов, който отбеляза в опразнената врата. В 45-та минута Филип Колев центрира добре от корнер, Георги Трифонов леко отклони, а Олджай Алиев удвои резултата, намирайки отлична позиция на втора греда.
 
През втората част, в 68-та минута, домакините намалиха, възползвайки се от грешка. Играчите на Марица пропуснаха да сложат точка на спора в следващите минути, като на два пъти Георги Трифонов бе близо до ново попадение. Срещата обаче завърши с победа за момчетата на треньора Стойчо Драмов.
 
За Марица предстои шампионатен мач срещу Асеновец. Двубоят е в събота, от 18 часа, на стадион “Марица”.