Отборът на Лудогорец постигна гръмка победа в Стара Загора над тима на Берое. В първи мач от 18-ия кръг на „А“ група „орлите“ победиха с 4:0 като гост коравия тим на Петър Хубчев. Така разградчани се настаниха на първото място в първенството, поне докато ЦСКА не изиграе своя мач с Локомотив Пловдив, който е утре.

Двубоят стартира с опасност пред вратата на Владислав Стоянов. Във 2-ата минута Станислав Костов се озова на удобна позиция, но стреля право в обсега на стража, който успя да спаси. Последва атака на Лудогорец при която Жуниор Кишада центрира към набралия скорост Марселиньо, но Благой Макенджиев излезе на време и предотврати опасността.

Малко по-късно Венцислав Христов отправи силен удар отдалеч, който бе отразен от Стоянов.

В 12-ата минута Върджил Мисиджан пробва късмета си от добра позиция, но изстрелът му профуча на сантиметри от левия стълб.

Все пак страхотен пас на Георги Терзиев в 15-ата минута хвана отбраната на домакините неподготвена и изведе Кишада под остър ъгъл отдясно в наказателното поле. Макенджиев излезе да го пресрещне, но така само улесни нападателя, който го подмина и намери мрежата на опразнената врата.

Само две минути по-късно Мисиджан също записа името си сред голмайсторите. Холандецът получи пас на крилото, опази кълбото от Мунин, после направи двойно подаване с Марселиньо и излезе сам срещу вратаря. Макар че Макенджиев отби изстрела му, кълбото се оплете в мрежата.

В 23-ата минута Мисиджан пропусна окончателно да реши изхода на двубоя, след като не успя да се разпише от чиста позиция с глава.

След тези два бързи гола за Лудогорец темпото в Стара Загора се успокои. И двата отбора намалиха оборотите.

Малко преди последния съдийски сигнал на Николай Йорданов за първата част, опасен удар на Станислав Костов премина близо до сглобката на вратата на Лудогорец.

Отборите се прибраха в съблекалните при резултат 0:2.

След подновяването на играта ситуацията бе същата – Лудогорец убиваше темпото, а на Берое му липсваше всякаква идейност.

В 61-ата минута Жуниор Кайсара отне топката и подаде към Марселиньо, който изведе сам срещу вратаря Кишада. Вместо да потърси удар, нисичкият нападател се спря и тръгна да лъже играч на Берое, и съвсем логично сбърка.

В 73-ата минута Мисиджан сложи край на всякаква интрига в срещата. Ъглов удар за Берое даде начало на бърза контраатака за шампионите, Марселиньо получи пред централния кръг и веднага пусна вляво към Мисиджан. Холандецът имаше огромно пространство пред себе си, стигна до границата на наказателното поле и стреля фалцово покрай излезлия напред Макенджиев, за да оформи класическата преднина на „орлите“.

Десетина минути преди края на срещата Вандерсон сипа още сол в старозагорската рана. Той успя да се пребори с колебливия Иво Иванов в наказателното поле и с диагонален шут от десетина метра вкара своя 6-и гол в първенството – 4:0 за Лудогорец.

Така „орлите“ временно се изкачиха на първата позиция в първенството, поне до следващия мач на ЦСКА, който ще се изиграе утре.

 

БЕРОЕ: Благой Макенджиев; Илия Мунинл Иво Иванов; Владимир Зафиров; Веселин Пенев; Игор Джоман;  Георги Костадинов; Елиаш; Димо Бакалов; Станислав Костов; Венцислав Христов

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов; Жунио Кайсарa; Георги Терзиев; Игор Джоман; Йордан Минев; Светослав Дяков; Фабио Ешпиньo; Дани Абало; Марселиньо; Върджил Мисиджан; Жуниор Кишада

 

TrafficNews.bg