Лудогорец може и на теория да спечели 6-та си поредна титла тази вечер на Лаута. Това ще стане ако орлите победят Локомотив Пд в двубоя от 20 часа. Тогава те ще са недостижими на върха с аванс от 16 точки пред ЦСКА и Левски. Любопитното е, че не за пръв път шампионът подпечатва своя трофей именно срещу Локо. Това се случи и на 7 май 2014 г. След 1:0 срещу черно-белите в Разград. Ако Лудогорец успее и тази вечер, ще подобри тогавашния си рекорд за най-ранно спечелена титла.

Тарши треньорът на орлите Георги Дерменджиев заяви, че иска да грабне трофея точно на Лаута – мястото, на което пловдивманинът е играл като футболист. В Локо обаче са твърдо решени да отложат партито на съперниците си, след като в предишния кръг развалиха празника на Русе с победата си срещу Дунав с 3:2 в първия мач след реконстрекцията на местния градски стадион.

Гостуванията в Пловдив за първенство не са лесни за разградчани, които записаха 1 равен и 2 загуби при последните си три визити. Само преди месец обаче гостите разгромиха Локомотив в 1/4-финал за Купата на България с 4:0. Главен съдия на срещата ще бъде Николай Йорданов. Наказан за срещата е Ванчо Траянов, който ще пропусне и следващото домакинство с Левски (София).

Групата на Локомотив:

Ясин Ел Харуби, Илко Пиргов, Пламен Крумов, Павел Виданов, Димитър Везалов, Кирил Котев, Александър Тунчев, Иван Горанов, Стефан Йевтоски, Мигел Луке, Пауло Серджо Телес, Парвизджон Умарбаев, Димитър Велковски, Димо Бакалов, Дани Кики, Дино Мартинович, Веселин Марчев, Мартин Камбуров