Лудогорец е шампион на България за шести пореден път. Орлите си осигуриха титлата предсрочно, след като победиха с 3:0 Локо на Лаута в мача от първата шестица на Първа лига. Гостите бяха по-добрият тим и спечелиха заслужено, но своя принос за това даде и реферът Николай Йорданов. В края на първото полувреме той изгони пресилено Велковски от черно-белите. Преди мача бившият еждународен рефер и административен директор на черно-белите Атанас Узунов връчи фланелки с номера 185 на легендите Христо Бонев и Мартин Камбуров. Толкова голове имат и двамата в елита на родния футбол.

Локо започна мощно и още до 5-та минута изпусна две отлични положения за гол. В 3-та удар на Котев с глава след центриране отляво профуча край вратата, а минута по-късно Камбуров центрира отдясно, Умарбаев нанесе страхотен удар от въздуха, но топката мина на сантиметри от страничния стълб. В 11-та минута гостите поведоха. Вандерсон ценрира от корнер, отбраната на Локо изпусна връхлитащия Анисе, който с глава откри резултата. Преди почивката Локо игра добре и максимално се опитваше да атакува и притиска класния си съперник.

В края на полувремето двата тима останаха с по 10 души. Велковски фаулира Марселиньо, след което бе ударен в лицето от капитана на гостите Светослав Дяков. Реферът Николай Йорданов изгони и двамата, но футболистът на Локо заслужаваше по-скоро жълт картон.

След почивката играчите на Локо постепенно отпаднаха и се обезвериха. В 74-та минута орлите нанесоха втори удар. Вандерсон необезпоксояван напредна през центъра и с отмерен шут от границата на пеналта за втори път прониза мрежата. В 81-та минута гостие вкараха и трети гол. Вандерсон изведе Натанаел отляво и защитникът за трети път разпечата Илко Пиргов. В края на срещата Умарбаев не уцели добре топката от въздуха при отлична ситуация за гол, а притичалият Мартинович от един метър нацели гредата.

ЛОКО ПД: Пиргов, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Везалов, Велковски, Кики, Камбуров, Марчев, Умарбаев

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Натанаел, Моци, Паломино, Лукас Саша, Анисе, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан, Кафу