Отборите на Лудогорец и Левски започнаха срещата от 21-ия кръг на “А” група пред пълните трибуни на “Лудогорец Арена” в Разград. В 8-ата минута Светослав Дяков сбърка при изнасянето на топката, която попадна в Мигел Бедоя. Испанският техничар опита да прехвърли Владислав Стоянов от над 30 метра, но стреля лошо.

В 12-ата минута Роман Безяк бе близо до гол, след като Антонио Аниете сбърка преди това. Нападателят на домакините стреля отблизо, но Веселин Минев изби на шпагат. Отново Безяк бе близо до гол, но се подхлъзна в момента на удара в 17-ата минута от 10-ина метра от Пламен Илиев.

Както е известно, дербито е с огромен залог и за двата тима. Домакините продължават преследването с ЦСКА в битката за титлата и вчера получиха истински подарък от страна на Берое, който победи "червените" на "Армията" (1:0) и даде шанс на "орлите" днес да се изравнят с "армейците" по точки при евентуална победа.

В същото време обаче Левски си има свои цели, които преследва и със сигурност не идва като обречен за този мач. "Сините" нямат право на грешки, ако искат да останат в първата шестица и затова също излизат само за победа.

TrafficNews.bg