БФС насрочи този мач без много много да му мисли, нищо че по същото време в Коматево мъжете се класираха за четвъртфиналите за Купата на България след сладък бой над градския съперник Ботев. Този мини гаф обаче помогна на възпитаниците на Иван Петров, които не само играха като равни с представителя на една от най-добрите школи у нас, но и изпуснаха на няколко пъти победата. Час преди началото на мача в Коматево започна пловдивското дерби. На почивката, малко преди 15.00 ч. страшен рев огласи "Тракия". Клубният оператор Николай Караманов, изпълняваше чинно задълженията си да заснема юношеския мач, но и следеше по радиото развоя на срещата при мъжете. Повод за адският рев, шашнал играчи и публика на изкуствения терен на Лаута, се оказа победният гол на Бирсент Карагерен в Коматево. Именно този гол и сладката победа при мъжете вдъхнови още повече юноштите на Локомотив, които скочиха още по-здраво за победата и за малко да я постигнат.
На два пъти най-близо до нея бе Танчо Тодоров, като при второто положение изведе отлично в коридор Георги Чукалов. Гостите от Ловеч също имаха своите положения, но борбеността в "черно-бялата" защита даде своя резултат и малкото удари по посока на вратата бяха уловени без проблем от Богдан Димитров. С малко повече концентрация Иван Шиндов, Иван Грънчаров и Емре Емин също можеха да нанесат по-точни удари при открилите им се за гол възможности през първото полувреме.
Точката срещу Литекс също бе повод за радост за пловдивчани, докато част от играчите от Ловеч се държаха непристойно, но до напрежение между двата лагера не се стигна. Всичко завърши с много положителни емоции, тъй като прибирането към съблекалнята на домакините съвпадна със завръщането на огласените от песни и скандирания автобуси с фенове на Локомотив. Юношите на клуба също се включиха в празненствата, пеейки познатите рефрени на черно-бялата торсида.


Неделин Петров