Полуфиналът при децата преминава през задължителна победа над столичния Оскар. Това определи тегленият днес наобед жребий за купата на БФС, където Локомотив е представляван от детския си отбор от набор 2001. Спорът се решава само в един мач, в който "черно-белите" ще гостуват на терена в софийския квартал Требич на 13-ти ноември (четвъртък) от 14.00 ч.
Съперникът на водения от Васил Ангелов тим ще бъде зорко следен от БФС, заради изцепките на треньорския му щаб, който се държи непристойно повреме на осминафиналния мач срещу Етър (Велико Търново), който домакините печелят след изпълнение на дузпи. Наложено е наказание на треньора и символична глоба.
Иначе тимът на Оскар се намира на 6-то място в класирането на първенството при тази възраст, с два пъти по-малко точки от първите три отбора - Славия, Левски и ДИТ, шест точки по-малко от ЦСКА и три от Септември. Иначе казано - преодолим противник, който ще хапе и наказва и при най-малкото подценяване от страна на неговия съперник, особено на собствения си не особено привлекателен терен, без прилежащи трибуни и място за публика, видео-камери и т.н.

Дублиращия тим на Локомотив ще изиграе един от отложените си мачове срещу Славия на 11-ти ноември (вторник) от 14.30 ч. на стадион "Локомотив", парк Лаута. В последния си мач дубъла постигна изненадваща загуба от Хасково с 3:0. Сега черно-белите са пределно мотивирани да не покажат лошата игра от Хасково срещу Славия.

 

Неделин Петров