Отборите на Левски и Лудогорец играят при резултат 1:0 срещата-реванш от полуфиналите за Купата на България пред препълнените трибуни на стадион “Георги Аспарухов”, като феновете продължават да влизат, съобщава sportal.bg

Антонио Аниете отбеляза попадението в 90-ата минута със страхотен диагонален удар с десния крак. Първата среща завърши 0:0. Първият удар бе на Антонио Аниете в 10-ата минута, но Владислав Стоянов плонжира и изби. Преди това гостите изпълниха три последователни корнери.

Валери Домовчийски от 18 метра стреля над гредата в 12-ата минута. В 22-ата минута отново той от няколко метра след разбъркване от корнер пред Стоянов стреля в аут. Марселиньо удари дясната греда на Йоргачевич в 27-ата минута, когато преодоля Борислав Стойчев и от малък ъгъл стреля в гредата.

В 30-ата минута сериозна грешка в защитата на домакините остави Кишида сам срещу сръбския вратар, който спаси удара. 180-секунди по-късно имаше нов страхотен пропуск за шампионите. Марселиньо отне топката от Белаид, след което изведе Кишида, който пък преодоля Йоргачевич, но избяга от вратата. Той първа топката към Мисиджан, чийто удар се отби в Роман Прохазка и излезе в корнер.

Веднага след това “сините” фенове опънаха голяма хореография в цветоветена клуба в секторите Сектор “Б” и Сектор “В”.

Хореографията на агитката бе със знаме 20 на 20 метра с печата на Българският революционен централен комитет, придружено с два големи транспаранта в цветонете на родния трибагреник:

“139 години безсмъртие -Да отворим люта рана в сърцето на тирана”, както и множество знамена на геройте от Априлското възстание. Силен изстрел на Дяков в 37-ата минута мина на сантиметри от горната греда, а Йоргачевич направи две спасявания минута по-късно.

Първо изби лошо шут на Марсилиньо, топката попадна в Кишада, който остана сам срещу него от малък ъгъл, но все пак изби в корнер и неговия изстрел. Божидар Краев пропусна може би най-добрата възможност за "сините" в 44-ата минута, когато не успя да нанесе хубав изстрел от 17 метра.

Преди това Гаджев получи жълт картон при опит да си изкара дузпа, а секунди преди края на полувреме същото искаше и Аниете. Втората част започна с притехническо шоу в Сектор "Б" и атака след атака за домакините. Владислав Стоянов на два пъти показа отличен рефлекс в 52-ата минута при изстрел на Абди от фаул и на Бедоя от няколко метра в 54-ата минути. В 60-ата минута при корнер за гостите Веселин Минев при опит да избие нацели горната греда на Йоргачевич.

Борислав Цонев и Михаил Александров замениха Краев и Абало.

В 69-ата минута Марселиньо проби и центрира опасно, но Прохазка изби. Роман Безяк замени Кишида в 71-ата минута. В 83-ата минута гол на Марселиньо бе отменен поради нарушение срещу Бедоя, а в оставащите минути гостите започнаха да атакуват още повече. Александров с глава също пропусна, след като реши да подава на Безяк вместо да стреля във вратата.

Купа на България, 1/2-финал, реванш: ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 1:0

1:0 Аниете (90)

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Прохазка, Стойчев, Белаид, В. Минев, Бедоя, Гаджев, Краев( 64- Б.Цонев), Аниете, Абди, Домовчийски (91-Велев) ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Моци, Барт, Ангуло, Дяков, Анисе, Абало (59-Александров), Марселиньо, Мисиджан, Кишада (71-Безяк)

Жълти картони: Гаджев (Левски); Ангуло (Лудогорец)

Съдия: Ивайло Стоянов (определен с жребий)

Стадион: "Георги Аспарухов", София