Левски приема Славия в двубой от втората шестица в "А" група в който ще преследва две основни цели. Първата е да се помогне на испанецът Антонио Аниете да се откъсне на върха в голмайсторската листа, което да му осигури приза в края на сезона.

Втората е да отмъсти на белите за двете поредни загуби в най-старото столично дерби. В момента 29-годишният Аниете има 12 попадения, а негови конкуренти са Данило Асприля от Литекс, съотборникът му Валери Домовчийски, Мартин Камбуров (Локо Пд), Жуниор Кишада (Лудогорец) и Радослав Василев (Славия), които имат по 10 гола.

Треньорът Стойчо Стоев ще разположи Аниете и Домовчийски на върха на атаката. Аут обаче са Владимир Гаджев и Снефан Велев. Така за позицията пред защитата Стоев ще избира измежду близнаците Радослав и Борислав Цоневи. Останалите футболисти ще са обичайните титуляри, като сред тях след наказание се завръща Роман Прохазка.

Белите пък идват със самочувствието на черна котка за Левски. Ако постигнат победа и днес то те ще повторят постижение отпреди 60 години, когато за последно постигнаха три поредни победи над Левски. Двубоят е от 20 ч. и ще бъде ръководен от Никола Попов. 

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК!

TrafficNews.bg