Това със сигурност ще продължи докато ръководството на канарчетата не преподпише нови договори с водещите си футболисти. Ето и поредната трансферна спекулация. Тя засяга вторият капитан на Ботев Данво Христов.

Националият защитник Йордан Христов, е силно желан от спортно-техническия щаб на Левски, съобщава LIVESPORT.BG. Капитанът на Ботев Пловдив е сред малкото българи, които попадат в плановете за селекция на "синия" щаб. Вечният съперник ЦСКА обаче също проявява сериозен интерес към футболиста, който в последната година и половина демонстрира израстване и е сред най-постоянните играчи в "А" група. Доброто му представяне с "жълто-черния" екип логично доведе до повиквателна в националния отбор на Любо Пенев.

Договорът на футболиста изтича през лятото, а според потвърдена информация на нашата медия от щаба на "канарчетата" са склонни да се разделят с десния защитник още през зимния трансферен прозорец, за да приберат някой лев от продажбата му. В противен случай бранителят ще си тръгне като свободен агент през лятото.

В Левски няма почти никакви пари за селекция, поради което е вероятно "сините" да предложат бартер за национала плюс минимално доплащане. Отборът на Георги Иванов спешно се нуждае от десен защитник, тъй като на този пост единствената опция е Пламен Крумов. Той обаче не се справя особено добре със задачите си, но в повечето случаи е титуляр поради липсата на алтернатива. На моменти Гонзо рискува с Роман Прохазка, но логично полза от този ход няма предвид факта, че словакът се изявява като вътрешен халф.

"Тези (бел.ред: медиите) ни разпродадоха отбора.. Не знам, дали ще има с кой да започнем след паузата...", иронично кометира запалянко на Ботев и читател на PlovdivDerby.com, който ни сигнализира за новината при колегите.