Олимпийският шампион по вдигане на тежести от Париж Карлос Насар ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг. Това съобщи на официалната страница във фейсбук на Община Червен бряг кметът Атанас Атанасов.

Тържествената церемония ще се състои на 26 август в Ритуалната зала, където ще бъде официално връчено признанието за изключителните постижения и принос към спорта на Насар, който във френската столица записа и световни рекорд (изтласкване и двубой).

Освен почетното звание общината ще удостои Карлос Насар и неговия треньор Павел Христов с парична награда, като знак на признателност за техния усилен труд и постигнатите успехи на най-високо ниво.

В чест на шампиона ще бъде организиран и празничен концерт на площад "Марко Ненков" със специалното участие на "100 каба гайди" и техните традиционни български мелодии и песни, трио "Сопрано", които ще представят вокални изпълнения на класически и съвременни произведения. На сцената ще се изявят и децата от Детска градина "Зора", с тематичен танц посветен на Карлос Насар.

Карлос Насар е роден в Париж, но е израснал в Червен бряг.