24 години и 7 месеца. Това бе средната възраст на титулярния състав на канарчетата, който днес загуби от Лудогорец в Разград в чийто състав започнаха 8 чужденци. Петър Пенчев заложи отново на 4-1-4-1, като изненадата в състава му бе появата на 18-годишния Серкан Юсеин на дясното крило. Шампионите наложиха волята си над пловдивчани в първите минути на срещата и заредиха положение след положение пред Стаховяк. След няколко пропуска пред вратата на гостите, Абел Анисе откри резултата след като стреля от границата на наказателното поле, а топката рикошира в крак на бранител в жълто-черно и стана невъзможна за отразяване от Стаховяк. Бившият играч на канарчетата не скри задоволството си от гола и изпълни няколкосекунден танц с част от съотборниците си, показвайки, че бързо е забравил подкрепата, която получаваше от бултрасите на Колежа, а след това и на Коматево. 

Capture2В началото на второто полувреме в игра за домакините се появи още една бивша звезда на канарчетата - Юнес Хамза. Само за 6 минути в началото на вторите 45 минути Ботев пропиля 2 чудесни възможности да изравни резултата. Първо Мариян Огнянов пусна перфектен пас към Иван Цветков, който изскочи сам срещу Милан Борян, но вратарят спаси удара на нападателя на Ботев. След това грешка на Анисе доведе до опасна контраатака за гостите. Мариян Огнянов сложи топката на главата на Лъчезар Балтанов, който стреля с глава от около 2-3 метра от голлинията, но Милан Борян отново спаси с котешки рефлекс. В 70' канадския вратар на Лудогорец отново лиши Ботев от заслужено попадение, след добрата игра през втората част. Момчил Цветанов центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, след което Иван Цветков стреля с глава, но Милан Борян успя да избие топката. В края на мача вратаря на домакините получи жълт картон за забавяне на играта.  

 

55ea44a60ca9d8db63c67dfa34832779 XLНа стадиона в Разград присъстваха около 50 фена на Ботев Пловдив, които надвикаха 4000 привърженици на домакините. 

Утре Ботев Пловдив ще промотира календара си, а след това всички футболисти ще бъдат пуснати в почивка. В почивка обаче няма да излязат ръководството на канарчетата, които ще имат да взимат през следващата седмица няколко много важни решения. През идните 7 дни трябва да стане ясно кой ще е старши-треньор на жълто-черните след Нова година. Освен това шефовете и новият наставник, ще трябва да вземат решение как ще се развива тима от тук на сетне. Ще се умува ще бъдат ли предлагани договори на Цветков, Огнянов, Иршак, Стаховяк и Пламен Николов или клубът ще върви към тотално подмладяване. 

klasКанарчетата ще зимуват само на точка от бленуваната шестица, а в оставащите 3 кръга, които ще се изиграят през пролетта, го очакват лесно домакинство на Марек, гостуване на Лаута и посрещане на "зимния шампион" ЦСКА. 

На 29 декември пък в Ботев ще се проведе ново Общо събрание на Управителния съвет, на което могат да бъдат направени нови промени в Борда на директорите на канарчетата.