Базел разгроми Лудогорец в четвъртия кръг от група B на Шампионската лига. Българският шампион бе унизен с 0:4 в Швейцария, след като не оказа почти никаква съпротива на своя опонент. Базел вкара два гола преди почивката, с което постави Лудогорец в тежка ситуация, а през втората част просто довърши „орлите“ с още две попадения.
Така след като разградчани бяха записали историческа победа на швейцарците в миналия кръг, сега те са в незавидна ситуация. Лудогорец заема временно 4-тото място с 3 точки, колкото има и Ливърпул, който обаче спечели мача помежду им и има по-добра голова разлика на този етап. Базел вече е 6 точки и в следващия кръг приема класиралия се и сигурен победител в групата Реал Мадрид, който е с пълен актив от 12 точки. Лудогорец се нуждае от задължителна победа над Ливърпул, ако иска да запази шансове за класиране напред.
Базел започна доста мотивирано и отправи точен удар още във втората минута, но Стоянов отби в корнер. Домакините обсадиха наказателното поле на Лудогорец в първите десетина минути, а след това играта се поизравни, но пък някъде там дойде контузията на Козмин Моци. Румънецът бе принуден да напусне терена и бе заменен от Александър Александров. Това със сигурност наруши баланс в защитата на българския тим, защото точно през центъра ѝ паднаха двата гола на Базел преди почивката.

 

Неделин Петров