Цветана Пиронкова се класира за първи път на осминафинал на силния турнир Dubai Duty Free Tennis Championships" с награден фонд $2,513,000. Първата ракета на българия победи световната номер 23 Шуай Пън с 3:6, 6:4, 7:6.

Мачът започна ужасно за Пиронкова, която допусна пробив още при откриващия гейм в срещата. При резултат 5:2 китайската тенисистка сервираше за спечелване на сета, но с добра игра първата ракета на България успя да върне един пробив. В следващият гейм последва нов спад в играта на пловдивчанката и загуби първия сет с 3:6.

Втората част започна отлично за първата ракета на България, която спечели подаването на съперничката си, но след това не успя да спечели своя серсис-гейм. При резултат 4:4 пловдивчанката за трети път в сета проби Пън, а след това спечели и сета със 6:4.

Третата част бе най-оспорвана, като двете тенисистки си размениха по един пробив и оставиха развръзката за тайбрек-а, който бе спечелен от Цветана Пиронкова със 7:5 точки.

На осминафинал Пиронкова ще срещне водачката в схемата Симона Халеп или Даниела Хантухова.

Първата ракета на Китай бе спечелила и двете предишни срещи с пловдивчанката - 2-6 6-3 6-2 в Хобарт през 2011-а година и 6-2 6-4 на US Open няколко месеца по-късно.

TrafficNews.bg