Григор Димитров мина като валяк през първото си препятствие на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Нашето момче прегази 89-ия в света Дъстин Браун за малко повече от час с 3:0 сета (6:2, 6:3, 6:2). 

Гришо беше безапелационно по-добрият от двамата на корта. Той не правеше непредизвикани грешки, за разлика от опонента си, сервисът му беше точен като часовник, а по правило дългите разигравания бяха на неговата сметка. 

Тъмнокожият германец, роден в Ямайка, така и не показа нищо смислено в този мач и с изключение на няколко трикови удара и добре пласирани сервиси, няма да бъде запомнен с нищо от публиката. 

В първия сет най-добрият роден тенисист беше повече от безкомпромисен, печелейки го с 6:2. Той взе ранен пробив, затвърди го и дръпна с 3:0 още на старта. След това германецът се посъвзе и взе две от подаванията си, преди да капитулира за втори път на свой сервис и Гришо да затвори частта при 6:2 в своя полза.  

Във втората част Браун беше доста по-равностоен на Димитров, но само в началото. Тогава и двамата взеха почти без проблеми първите седем гейма на свой сервис. Но в ключовия осми гейм дойде и моментът на Гришо да пробие.Той получи три шанса за пробив, но Браун ги отрази. При четвъртия опит обаче грешка нямаше и нашето момче поведе с 5:3 и пробив. 

Това беше и решаващият момент в този сет, защото Гришо взе това, от което имаше нужда. После на негов сервис беше лесно да затвори частта в своя полза и да поведе с 2:0 сета след 6:3 в тази част.  

В третия сет началото също беше равностойно, но само до там. Двамата взеха подаванията си до 2:2, след което Гришо получи два шанса за пробив и оползотвори още първия от тях, за да поведе с 3:2 и с пробив в своя полза. Той го затвърди при 4:2 и гледа към спечелването на мача. 

Браун си личеше, че е само тялом на корта и след това не спечели нито точка, за да позволи на нашето момче безпроблемно да затвори частта и мача в своя полза и да гледа с оптимизъм към втория кръг. Там го чака победителят от мача между Максимо Гонсалес и Лукаш Лацко.