Григор Димитров победи хърватина Иван Додиг  с 6:4, 6:3 в четвъртфиналния двубой от турнира в Истанбул. Гришо се класира за полуфинал! 

 Ето как се разви мачът:

 1-0 - Двубоят започва с безпроблемен гейм за Григор, на старта на който Додиг допусна грешка от ретур, а след това успя да размине излезлия на мрежата Григор, но до края така и не взе нова точка и първата ни ракета повежда с 1-0.

2-0 - Пробив! Чудесен минаващ удар от бекхенд осигури предимство от 0-30 за българина, а след непредизвикана грешка от ракетата на съперника му, той вече разполагаше с три поредни шанса за пробив. Додиг отрази първия с мощен ас, след което Димитров не успя да реализира и следващите си две възможности, но все пак достигна до четвърта, при която не сгреши и подпечата пробива и уинър от бекхенд.

2-1 - Пробив! За съжаление Григор не съумя да затвърди направения преди минути пробив и след няколко неточности също изостана с 0-40 на собствен сервис, а малко по-късно "реализира" втория брейкбол с грешка от форхенд.

 -1 - Пробив! Със стабилна игра от основната линия Димитров дочака няколко неточности от страна на хърватина, те не закъсняха и при 15-40 той вече разполагаше с два нови брейкбола. Българинът пропусна първия след грешка от бекхенд, но при втория не сгреши и отново излиза напред в резултата с пробив.

4-1 - Този път Григор Димитров успешно затвърди пробива си, след като набързо поведе с 40-15 и пропиля първия си геймбол след нескопосан опит за къса топка, но при втория Додиг изкара ретура си в аут.

4-2 - Геймът започна със сериозно предимство за хърватина, който безпроблемно си осигури предимство от 40-0, но след това Григор го наказа с мощен удар от бекхенд, като дори спаси и втория геймбол, но при третия Додиг наниза мощен ас и намаля за 2-4.

4-3 - Пробив! Григор допусна първата ни двойна грешка от началото на мача, а след непредизвикана такава вече изоставаше с 0-30. Той бързо отвърна на удара с чудесен лоб и съумя да изравни резултата, но все пак хърватинът се добра до шанс за рибрейк. Първата ни ракета го отрази, след което дори достигна и до геймбол, но в тези моменти допусна няколко неточности и позволи на съперника си отново да се върне в резултата.

4-4 - Додиг набързо поведе с 30-0 след мощен удар от форхенд и чудесно отиграване в близост до мрежата, след което допусна двойна грешка, но с добър начален удар все пак си осигури два геймбола. В следващото разиграване хърватинът не успя да се справи с ретура на Григор, а след това не успя при опита си за сервис-воле, но две грешки на българина все пак подпечатаха равенството.

5-4 - Гейм на нула за Григор Димитров, който започна с интересно надхитряне между двамата в близост до мрежата и приключи с първия ас за българина от началото на мача.

6-4 - Сет за Григор Димитров! Две непредизвикани грешки на хърватина доведоха до преднина от 0-30 за Григор, който в следващото разиграване имаше чудесна възможност да достигне до три поредни брейкбола, но изкара бекхенда си в аут при опразнен корт. Димитров обаче бе пределно мотивиран да приключи сета още тук и след страхотен минаващ удар достигна до два сетпойнта, а след това реализира още първия, след като отново наказа излезлия на мрежата Додиг.

1-0 - Григор открива втората част с комфортен гейм, в който даде само една-единствена точка на противника си.

1-1 - Хърватинът също задържа подаването си без особени затруднения и изравнява за 1-1.

2-1 - Отново никакви проблеми за първата ни ракета, който и тук спечели сервис гейма си на нула.

3-1 - Пробив! Григор отпусна ръката и откри резултата с мощен уинър от бекхенд по правата, а броени секунди по-късно вече водеше с 0-40 и имаше пред себе си три поредни брейкбола. В следващото разиграване ударът на Додиг закачи линията и първата опасност бе отразена, но при втория си шанс Димитров не сгреши и сега ще сервира за предимство от 4-1.

4-1 - За четвърти пореден път Додиг не успява да вземе дори точка от ретур и Григор се доближава на само две точки от място на полуфиналите в Истанбул.

4-2 - Григор избухна с няколко мощни ретура в началото на гейма, но все пак хърватинът задържа подаването си и слага край на серията от три поредни гейма за българина.

4-3 - Пробив! Подобно на откриващия сет, след като поведе с пробив и 4-1, Григор отново допусна да се стигне до рибрейк. След две неточности той изостана с 0-30, а мощен ретур на Додиг към бекхенда на българина означаваше 15-40 и два шанса за пробив. В следващото разиграване Димитров бе в печеливша позиция, но сгреши в опита си да завърши разиграването от форхенд и сега хърватинът ще сервира за 4-4.

5-3 - Пробив! След двойна грешка на хърватина и печеливш удар от форхенд..

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg