В решителен момент беше прекратен мачът между България и Ел Салвадор за Купа Дейвис. Мачът отиваше в пети решителен двубой, но при мачбол за Илиян Радулов срещу Хуан Васкес двубоят беше прекратен. Заради дъжда мачовете бяха отложени за утре 12:30ч. отново на кортовете на Локомотив.

В първия мач за деня Пьотр Нестеров и Александър Донски се изправиха срещу Марсело Аревало и Луис Миралес. Аревало е голямата звезда на гостите - световен номер 4 в света на двойки и шампион на двойки на Ролан Гарос през тази година и през 2022-ра година. 

Първият сет беше без пробиви до 5:5. След 6:5 за българите гостите трябваше да сервират за оставане в сета. Донски и Нестеров пробива и след 7:5 взеха първата част.

Във втория сет България поведе с 3:1 след пробив. Салвадор обаче върна пробива веднага - 3:2. Гостите затвърдиха пробива и изрявниха резултата - 3:3. Донски и Нестеров поведоха с 5:4 и принудиха Ел Салвадор да сервира за оставане в мача. Стигна се до 5:5, а след това българските тенисисти взеха подаването си и направиха 6:5. Гостите обаче не сгрешиха и вкараха мача в тайбрек. В него обаче след 6:4 точки гостите спечелиха и изравниха сетовете.

В третия решителен сет Салвадор поведе с 3:1 след пробив. Пробивът беше затвърден - 4:1. След 6:3 мачът завърши и Салвадор поведе с 2:1 победи.

В четвъртия мач пловдивчанинът Илиян Радулов се изправи срещу Хуан Васкес и без проблем взе първия сет след 6:1. Във втория сет Радулов водеше с 5:2 и мачбол, но силният порой над кортовете наложи прекратяването на двубоя.

Беше решено мачовете да бъдат подновени утре в 12:30ч. отново на кортовете на Локомотив.

След мача на Радулов предстои пети решителен мач, който ще определи крайния победител. В него ще се изправят другият пловдивчани Янаки Милев и звездата на Салвадор Марсело Аревало.

При победа България ще играе през февруари следващата година за изкачване в Световна група I. При загуба, пак през февруари 2025-а, ще трябва да премине през бараж за оставане в Световна група II.