От началото на сезона един от основните проблеми в българското първенство са терените, които на места са в плачевно състояние и заради това се налага локациите на мачове да бъдат премествани, за да може срещите да се изиграят.

Именно темата с лошите терени бе засегната от президента на БФС – Георги Иванов – Гонзо, в интервю пред Дарик радио и dsport.

„Неприятна тема е състоянието на терените. Високите температури, може би и недобра поддръжка на хората, които отговарят за тревното покритие. БФС дава лиценз юни месец, в който отчитаме задължения на клубовете и други критерии. Ние след това констатираме терените. Те винаги са в добро състояние. След това, когато се зарази с тази гъба, за която всички вече знаят, за една седмица теренът става на нищо. Ако имаме достатъчно стадиони, за да местим мачовете, бихме го направили, но, ако преместим един отбор на място, където играе друг отбор, ще развалим и следващия терен. Ние трябва да помислим – държавата, общините, за подобряване на цялата инфраструктура. Да вложат в терени, трибуни. Сега започваме някаква инициатива с общините, които по европроекти да могат да вложат в база и стадиони. Най-големият проблем е инфраструктурата“, започна Георги Иванов, който е президент на футболната ни централа от месец март насам.

Той коментира проблемът на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, който трябва да домакинства и мачове на националния отбор: „Националният отбор на България ще играе мачовете си на стадион „Христо Ботев“. Затова сме предприели марки. Преместваме Ботев да играе на Коматево, за да си оправи стадиона. Заявили сме стадиона пред УЕФА преди 2 месеца и сега е немислимо и много трудно да го сменяме – гостуващите фенове са си купили билети, направили са си резервации в града, в който ще се играе мача“.

„Имаме уверение от Ботев Пловдив, че процесът ще приключи до мача на националния отбор“, разкри Иванов.

Той открои и целта пред „лъвовете“: „Целта пред старши треньора на България е националния отбор да бъде на първо място в Лигата на нациите“.