Българският национален тим по волейбол за мъже ще играе в София мачовете си от първата фаза на Европейското първенство през тази година. Съперници на нашите играчи ще бъдат Германия, Чехия и победителят между Испания и Холандия.

Церемонията по теглене на жребия се проведе в Народния театър „Иван Вазов“ в София. Тя стартира с обръщение на министъра на спорта в страната Красен Кралев и с музикално изпълнение. Жребия тегли легендата на българския волейбол Димо Тонев. 

Специални видео презентации пък представиха на публиката градовете, които ще приемат срещите от Евроволей 2015.

Президентът на Европейската волейболна конфедерация Андре Майер също уважи събитието и от сцената даде начало на жребия. На събитието присъстваха кметът на София- Йорданка Фъндъкова, депутати и представители на спортния елит на България. На събитието почетоха още бившите министри на спорта Свилен Нейков и Петър Стойчев, красивата "Мис Волейбол" Ваня Запрянова.

Първо бяха определени градовете, в които ще се играят четирите групи - Група А - София, Група В - Торино, Група С - Варна, Група D - Бусто Арсицио.

Жребият разпредели 16-те участници в четири групи по четири. В тегленето участва и Димо Тонев, който прати България в група А. В група А попаднаха още Германия, Чехия, и победителят измежду Испания и Холандия.

Шампионатът ще се проведе в България, а страната ни е домакин съвместно с Италия. Мачовете от шампионата на Стария континент ще се играят в София, Варна, Милано и Торино.

Срещите от финалната фаза на турнира ще се състоят в „Арена Армеец“ в София.

За пръв път след 14 години България ще приеме финали на Европейско първенство и за пръв път след 34 години - финали на мъжко Европейско първенство.

Евроволей 2015 ще се проведе от 9-ти до 15-ти октомври.

TrafficNews.bg