Световният №1 в тениса Новак Джокович показа, че е истински полиглот, демонстрирайки завидни умения за говорене на китайски. След като родината му Сърбия надви Китай в турнира United Cup, Джокович участва на пресконференция, където бе помолен от журналистка да каже нещо на китайски.

"Предполагам знаете, че имате много фенове в Китай. Днес обаче победихте китайския отбор. Затова може би те ще бъдат малко разочаровани. Бихте ли поговорили на китайски, за да се почувстват щастливи, например кажете “Честита нова година”, помолен бе Джокович.

Журналистката му каза как е „Честита нова година“ на китайски, но Джокович не само повтори пожеланието, но и каза още едно изречение на китайски, изумявайки всички в залата, в това число и съотборниците си в националния отбор на Сърбия.

Освен с невероятните си умения на корта, Новак Джокович е известен и с езиковите си способности, като умее да говори цели 10 езика, освен сръбския: английски, френски, китайски, немски, италиански, испански, арабски, руски, португалски и японски.