Легендата на Ливърпул Стивън Джерард сподели, че решението да напусне единствения клуб, в който е играл футбол, е най-трудното в живота му. По-рано днес и от клуба потвърдиха, че Джерард ще си тръгне след края на сезона.

„Това беше най-тежкото решение в моя живот, затова аз и семейството ми го обмисляхме дълго време. От настоящия момент и до последния удар по топката в последния мач за сезона аз ще бъде напълно предан на клуба, както по-рано“, обяви халфът.

Той обясни, че в основата на неговото решение се корени желанието му да опита нещо ново. Джерард е в Ливърпул от осемгодишен, на 18 г. прави дебюта си за основния състав. Оттогава е записал 695 мача и 180 гола в различните турнири.

„Ще продължа да играя, но в момента не мога да кажа къде. Няма да бъде в конкурентен на Ливърпул отбор. Това ще бъде нещо, което никога няма да мога да преживея. Моето решение е на базата на това да опитам нещо различно в моята кариера и живот. Уверявам Ви, че не съжалявам за нищо.”

„Искам да благодаря на Брендън Роджърс, собствениците и всички в клуба за начина, по който приеха това мое решение. С всички мои съотборници оставам в прекрасни отношения. Последните ми думи са към хората, които правя Ливърпул най-великият в света – феновете. Беше привилегия да ви представлявам като играч и като капитан на този клуб. Ценях всяка секунда от това и с цялото си сърце искам да завърша сезона подобава.”

TrafficNews.bg