Бомба откъсна ръката на привърженик на Ботев и го прати в болница с опасност за живота. 21-годишният Кристиян е осакатен до живот от взрива, а случаят ни показва, че уж заклеймени и забравени ексцесии отново си прокарват пътя към стадиона. 

В края на миналия и началото на настоящия век, миниумките трещяха с всички сили и около секторите на големите агитки. Самоделки се сглобяваха в апартаментите на жилищните комплекси в София и Пловдив, за да бъдат внесени по-късно на мач и да допринесат за атмосферата. Не е лъжа, че едно мощно ''БУМ'' екзалтира част от публиката, но за този адреналин очевидно се плаща скъпа цена. А след трагедиите със смъртта на Младен и жестокото нараняване на Гергана сред самите ултраси, мнозина се обявиха срещу използването на взривове по трибуните. 

Бомбите намаляха, но не изчезнаха. Ако трябва да бъдем честни, бившият тартор на ЦСКА - Дучето положи усилия да няма повече експлозии в Сектор Г, а и досега като цяло публиката на ЦСКА се проявява по-малко в това отношение. Трудно обаче може да се каже същото за ''сините''. На последното Дерби левскарите отново взривиха десетина самоделни бомби на пистата, които за щастие не можаха да ранят никого този път.

В последно време обаче фокусът се измества от столицата към града под тепетата. Бмба със закъснител буквално и преносно тиктакаше още от пролетта, ако не и от по-рано. Преди няколко седмици от пловдивската полиция съобщиха, че предотвратили едва ли не атентат при един от сблъсъците на ''канарчетата'' и ''смърфовете'' на Лаута. В една от химическите тоалетни била скрита бомба, пълна с шрапнели. Последва и случката с Кристиян. 

И докато в Пловдив войната се води с бомби, то в София, без да изостават взривовете, се завръщат към хладното оръжие. Това поне говори информацията преди вечното дерби как сред фенове на Левски и ЦСКА са открили покъртителни предмети като мечове, мачете, точилки и др. Такива хора не са тръгнали да гледат стойностен футбол, а да раздават правосъдие под мотото ''Ще ви избием до крак'' Най сериозната жертва в крайна сметка се оказа уцеленият в главата треньор на ЦСКА Стойчо Младенов. Дали обаче следващия път няма да говорим отново за трагедия? Дано не, но бомбата със закъснител отново цъка.

 

Неделин Петров