World Taekwondo пристига в Пловдив. С боен дух и страхотни демонстративни техники таекуондистите ще покажат магията на източното бойно изкуство, популярно в цял свят. Специално за жителите и гостите на града, отборът ще гостува на Античния театър на 3 август от 20 ч., като входът ще е свободен.

Тимът на World Taekwondo е съставен от професионални състезатели по таекуондо, които смаяха американската публика и със „златен бутон“ станаха финалисти в американския формат на „Got Talent“. Отборът е съставен от избрани в жестоката конкуренция на милиони спортисти в Южна Корея, където таекуондо е национален спорт, историческо наследство и забележителност.

Всеки, който желае може да посети събитието, да гледа и да се наслади на световния демонстративен отбор на World Taekwondo. Аз съм имал възможността преди години да наблюдавам подобни демонстрации, наистина е много интересно. Има много емоция с това събитие.” Това каза на пресконференция днес , зам.-кметът на спорта Георги Титюков.

Той кани всички пловдивчани гости на града да се насладят на уникалните представления.

За първи път и две световни първенства се състоят на едно и също място в една година, това са Световното първенство за кадети, Световното първенство за юноши и девойки и най-големият световен форум в таекуондо – Генералната асамблея на World Taekwondo.

От 28 юли до 7 август 2022 г. София ще е домакин на най-важните и чакани турнири в света на таекуондото. В продължение на 10 дни над 3000 състезатели ще мерят сили за шампионската титла, а демонстративният отбор на World Taekwondo ще направи спиращо дъха шоу по време на церемонията по откриване на 02 август от 17.30 ч. в зала Арена Армеец.

Димитър Аврамов член на управителния съвет на Българската федерация по Таекуондо каза, че подготовката за световното тече с пълна сила.

За нас е чест да бъдем тук и да представим нещо наистина невероятно във вашия невероятен град Пловдив. Защо в Пловдив ли? Защото Пловдив се е доказа в годините като един център на българския спорт, а в частност и на българското таекуондо. Нашата цел е не само да популизираме таекуондото, а да се справим с най-големия проблем- проблемът с българската младеж с нейното възпитание, с нейното обучение и здравословен начин на живот ,” добави още Аврамов.

Отборът всеки път има с какво да ни изненада. Те показват най-доброто от таекуондо. Както знаете той е боен спорт, а всъщност е един от малкото бойни спортове, които успяват да превърнат нещо грозно – като боя, в нещо красиво- като изкуството. И това, което ще видите на 3-ти август съм сигурен, че ще ви изуми .”