Основният спонсор на школата на Локомотив Пловдив Ангел Попов, който е собственик на фирма Рефан, миналата седмица е обявил, че прекратява подкрепата си към школата. Причината за това действие на бизнесмена е разочарование, както го определи самият той. В Локомотив Пловдив са показали  неуважение към специалистите от Испания (Давид Фернандес и Серхио Басилио), които самият Попов доведе, за да тренират децата от школата и да обменят опит с пловдивските треньори.

IMG 3057

Припомняме, че преди 2 седмици за 7 дни под тепетата бяха двама треньори от школата на Еспаньол, единият от които има награда за работата си лично от Висенте дел Боске. Според Ангел Попов, който присъства на всичките занимания и тренировки, само веднъж - дваж треньорите от школата са уважили заниманията.

"Изключително неприятно впечатление ми направи, че треньорите ни предпочетоха да чоплят семки, вместо да си запишат какво правят испанските специалисти. Това показа изключително неуважение към тях. Както и незаинтересованост да се научи нещо ново и полезно за децата от доказани специалисти от чужбина",  заяви Попов пред TrafficNews.bg 

"Кой назначава и уволнява в школата, кой е шефа й?", пита Попов, след като не е видял никой от ръководството на стадион Беркут, докато специалистите от Испания са тренирали децата на Локо и припомни: "Същото се случи и миналата година, когато никой от треньорите не дойде, дори само да пожелае успех на децата, които за разлика от футболните им учители, искаха да сравнят уменията  си с наборите от другите школи.

Същите тези шефове не дойдоха в София, когато този треньор (Фернандес) имаше организиран лагер от ДИТ в Царско село и от 100 деца от всички школи в София, направих и невъзможното 35 да са от Локо Пд. Дори и това не накара никой от ръководството на школата или от треньорите да благоволи да дойде, а там бяха да гледат и да се учат треньорите на всички софийски клубове и на националните ни гарнитури. Това показва незаинтересуваност в школата да се обогатяват професионално. Интересуват се само, когато трябва да купи или плати нещо"

"Поради тези причини към този момент съм решил да спра подкрепата си към черно-бялата школа", сподели Попов. 

Според бизнесменът в школата на Локомотив Пловдив трябва да има повече прозрачност, тъй като именно родителите я издържат с таксите си всеки месец, а дефакто никой не се допитва до тях, когато се уволняват и назначават треньори, нито когато се взимат решения, кои набори да бъдат заведени на лагери и кои не.

"Не съм съгласен с липсата на отчетност, как се харчат парите от такси, които формират повече от 50% от бюджета на школата. От 2 години повдигам въпроса, защо и докога ще взимаме всички изгонени от Ботев, които ходят и гледат мъжкия отбор на Коматево, а после очакваме, да защитават емблемата на Локомотив. Да не говорим, че не съм съгласен с препаратите, които се дават на децата, които по моя информация са със съдържание на l-caritin, което е недопустимо за младежи под 18 години.

Не съм съгласен и с това ръководството на ДЮШ да са изоставили родителите в последните годините сами да организират участието на децата си в лагери и турнири. Това би трябвало да е част от план, стратегия и организация направена от ръководителите на клуба за развитието на ДЮШ. В същото време родителите да не знаят за какво се използват парите им от такси", заявява Попов. 

"Не съм съгласен и с бездействието на ръководството, което знае за нередовни деца от школата на Ботев, които помагат на жълто-черните в печеленото на титли и завоюват голмайсторски призове. Въпреки, че има доказателства за това, от ръководството ни не предприеха никакви действия към това да сигнализират на БФС и титлите, и голмайсторските призове на Ботев да бъдат присъдени на Локо. Та нали точно тези титли са наградата за труда, който полагат всеки ден в тренировъчния процес децата от школата?", попита Попов.

"Дай Боже в Локомотив Пловдив да дойдат хора с пари, които разбират от тази работа и са в състояние да направят една добре действаща структура на всички нива в клуба", завърши собственикът на Рефан България.

 TrafficNews.bg