Виновен или не, но Цветан Василев се укрива в Белград от родната заповед да бъде заловен и предаден на съда за източването на КТБ. Тепърва ще се водят процеси кой извърши това престъпление, но е факт, че едно друго нещо не можа да бъде източено – морала на феновете на Ботев Пловдив! Те за пореден показаха величие, каквото могат да имат само големите хора, само уникалните публики.

В днешната ситуация на бултрасите са били и други. Но никой не е издържал така изпита си. Щом мистър „"Мулти" Илия Павлов загуби битката с държавата, привържениците на ЦСКА ведага му обърнаха гръб, защото вече не течаха пари към тях. Същото се случи и на „Герена", когато гъркът Томас Лафчис бе разкрит като кредитен милионер. Да не говорим как се отнасят в „Надежда" и „Овча купел" към хората, благодарение на които все още има Локомотив и Славия.

В „Коматево" обаче останаха докрай зад Цветан Василев. А можеха да го предадат. Направо да го продадат, при това скъпо. Не бяха един и двама онези, които се опитаха да напазаруват „канарската" любов и да я насочат срещу падналия Цветан Василев. Пловдивчани обаче показаха, че са преди всичко хора с морал. И срещу няколко хиляди за себе си, не могат да предадат човек, налял милиони и на „Колежа", и в „Коматево".

Затова е сигурно, че утре, ако Цветан Василев вдигне ръце, веднага друг ще застане зад Ботев. Защото бултрасите убедиха всички хора с пари у нас, че моралът си има свой дом. И този дом е в сърцето на всеки обичащ Ботев. А сърце с такъв морал не може да предаде никой, който инвестира в жълто-черната любов.

TrafficNews.bg