Цветана Пиронкова започна с убедителна победа юбилейното си десето участие на тенис турнира „Ролан Гарос”- Открито първенство на Франция. На старта на втория за годината турнир от Големия шлем, първата ни ракета победи чехкинята Барбора Стрицова с 7:6, 6:2 за час и 38 минути игра.

Първият сет премина с много грешки и колеблива игра и от двете тенисистки. В началото на мача състезателките спечелиха своите подавания за 1:1. Последваха 6 поредни разменени пробива, за да се стигне до тайбрек, съобщава дарик радио. В него резултатът вървеше точка за точка до края, когато Цвети успя да поведе с две за решителното 7:5.

Втората част премина под диктовката на българката, която на два пъти проби сервиса на Стрицова и спечели с 6:2. Това бе трета поредна победа на Цвети над 23-ата в света Стрицова.

Победата осигури на българката 50 000 евро от наградния фонд и 70 точки за световната ранглиста. Следващата съперничка на Пиронкова ще бъде победителката от двойката Дениса Алертова (Чехия) - Джоана Конта (Великобритания), които излизат на корта малко по-късно.

TrafficNews.bg