Ботев загуби от Локомотив с 1:2 в Коматево във важен двубой от набор 2001, който трябваше да определи шампиона на набора. До края на първенството остават два кръга като едвали "канарчета" и "смърфове" ще изпуснат победи. Ботев се нуждаеше от равенство или победа, за да запази първото си място, но Локомотив успя да победи и поведе два кръга преди края.

Двубоят започна с гол на Хамут за Локомотив, а Стойчев удвои преднината на "смърфовете", пише пловдив дерби. Ботев владееше инициативата, но Локомотив успя с две бързи контри да си осигури предимство.

В началото на второто полувреме съдията спести червен картон на Тодор Петков от Ботев, крайният бранител на жълто-черните беше официално предупреден още във 2-та минута на мача, след като спря с нарушение контра на Локо. В началото на втората част Петков извърши идентично нарушение след като бе елиминиран от преминалия на проби в Арсенал Хамут, но картон не беше показан. Това вбеси 20-та фенове на Локомотив в Коматево.

В средата на второто полувреме Пройчев намали резултата за Ботев, той беше оставен непокрит и от точката на дузпата реализира за 1:2.

4 минути преди края Петков беше изгонен за втори жълт картон.

Така Локомотив поведе с 44 точки, а Ботев е втори с 43 точки. До края на първенството.

TrafficNews.bg