Ботев загуби от гостуващия Лудогорец с 1:3 в мач от 28-и кръг, предаде репортер на TrafficNews.bg

Головете бяха отбелязани от Жуниор Кишада в 4-а и 42-а минути, Вандерсон в 86-а, а за домакините точен бе Томаш Иршак в 90-а минута.

Ударно начало на срещата за шампионите!Първо чрез Кишада, те успяха да нацелят гредата още в 1-та минута на двубоя след добър пробив на бразилеца.След това последва центриране от фаул за Лудогорец, топката се пооплете в краката на двама „черно-жълти“ защитници в наказателното поле на „канарчетата“, след което попадна в Кишада, а той без особени грижи откри за 1:0. Много бързо още в първите 5 минути на двубоя Лудогорец успя да наложи своето темпо на игра, пресирайки дълбоко съперника в собствената му половина.

След гола пловдивчани успяха да организират две добри атаки отдясно чрез Данчо Христов, опитвайки да върнат попадението, пише трибуна Пловдив. Това обаче често отваря празни пространства в тяхната защита, което на два-три пъти даде териториално предимство на гостите при техни атаки.

В 30-та минута на срещата Ботев имаше чудесен шанс да изравни резултата.След центриране от фаул, Златков намери добре топката с глава, но тя мина много близо до десния страничен стълб на Стоянов.Вместо това обаче Лудогорец се възползва от открилото му се единствено положение в края на първата част.След колективна грешка в „жълто-черната“ отбрана, топката попадна в непокрития Кишада, който първо изпревари Златков, а после с мощен шут отбеляза второто си попадение покрай Стаховяк за 0:2.

Предвид нервните първи 45 минути, втората част изненадващо започна спокойно и за двата отбора.В нейното начало Лудогорец се затвори в дълбока защита, бранейки двуцифрения си актив в резултата.Ботев пък от своя страна опита да върне интригата в срещата, но множеството им атаки се спираха като пред стена в добре подредената защита на Лудогрец.Въпреки желанието си за атака обаче, „канарчетата“ много трудно намираха празни пространства в добре подредената защита на „зелените“.

След безидейните, спокойно можем да кажем, 25 минути през втората част за пловдивчани, чак в 80-та минута на двубоя Ботев отправи опасен удар по посока врата на Стоянов.Именно тогава М.Огнянов успя да намери топката от воле, но вратарят на Лудогрец умело изби в корнер.Нов добър шанс се откри пред Ботев в 81-та минута, когато излезлият сам срещи лудогорската врата Дрянов, шутира като слабо като първокласник и дори не уцели вратата.Два бързи гола в края на срещата.Първо Вандерсон в 86-та минута намери пролука в „жълто-черната“ защита и промуши Стаховяк за 0:3, а в 88-та минута младия Марин върна едно попадение за Ботев, оформяйки крайното 1:3.

TrafficNews.bg