Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Ангел Палийски отрече появилите се информации, че клубът ще тегли кредит от 20 милиона лева, с които да довърши строежа на клубния стадион.

Жълто-черните очакват и 1 милион лева от държавата за инвестиция в базата, но още не са взели решение за какво да бъдат похарчени парите, пише PlovdivDerby.Това от своя страна забавя отпускането на средствата и за комплекса в Лаута на градския противник Локомотив.

„Нищо нямам какво да кажа по въпроса. Не знам, който е писал за кредита, да носи отговорност за думите си. Питайте него", категоричен бе шефът на канарчетата. Очаква се до края на годината жълто-черните наистина да постяват осветление на централния терен на базата си където в момента домакинстват, но това няма да стане с пари на кредит.

Относно финансовото състояние и бъдещето на клуба Ангел Палийски бе повече от лаконичен:

„Борим се, нещата са трудни за всички".

Палийски обаче не бе така категоричен дали клубът е осигурен до края на първенството. Една от опциите за връзване на бюджета е продажба на футболисти. Засега обаче интерес има само към младежкия национал Милен Гамаков. Бургазлията със сигурност ще бъде продаден през зимата, тъй като договорът му изтича през юни.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg