Похвално е, че Любо Пенев е имал не един и два контакта с Митко Бербатов по отношение на връщането му в националния отбор. Който и да е следващия треньор, името Бербатов ще продължава да се спряга. Сега с още по-голяма сила.

Не защото националите имат някакъв шанс за класиране във Франция. Шансовете вече са сведени до нулата. Дори и за бараж. Като става въпрос за този пусти бараж, интересно защо се говореше като за класиране при условие, че ако се стигне до такъв мач, нищо не е сигурно. Ясно е, че и при 24 отбора за първи път на европейско нас няма да ни има за сметка на тимове като Исландия и Кипър.

Но да се върнем към Бербатов. Мине се време и се започва да се говори за негово евентуално завръщане. Да, в момент в който първият ни отбор е ужасно слаб, най-вече психологически, имаме нужда от личност като Бербатов с неговия опит и зрялост. Но май е по-добре за него да си стои в Монако и да не се връща в националния тим. Защото току виж прояви разбиране и се върне, при първия неуспех ще го изкарат него най-виновен. Ще се забрави най-важното нещо. А именно, че се е завърнал, за да подкрепи психологически играчите на сегашния национален тим.

Ще се търси постоянно отговорност от него.  Ако направи пък някой пропуск, какъвто се случва на всички големи като него по света, леле мале какво ще става.  Или както е модно снобите да казват уау! Така че нека Бербо си седи във френската Лига 1. Там поне оценяват техническите му умения. Сравняват го и с Анди Гарсия. Монако не върви много добре в шампионата, но пък в Шампионската лига е по график.

Бербо се нуждае от спокойствие и в момента го намира в Монако и във Франция. И не е проява на егоизъм, че не се връща в националния тим. А на разум. Достатъчно прави за България и от Франция. Като кажат Бербатов знаят, че става въпрос за България.

 

TrafficNews