България и Салвадор си размениха по една победа за Купа Дейвис в Пловдив. Така всичко ще се реши в утрешния ден. Двубоят е от Световна група 2. Мачовете се играха на ТК Локомотив пред сериозен зрителски интерес. 

На мача присъстваше шефът на Българската федерация по тени Стефан Цветков и легендата на Локомотив и българския футбол Христо Бонев. 

В първия мач за деня звездата на Ел Салвадор - Марсело Аревало, който е шампион от тазгодишното издание на Ролан Гарос на двойки и световен номер 4 на двойки в света, победи с 2:0 сета Пьотр Нестеров. 

Двубоят започна силно за Пьотр Нестеров, който проби два пъти Аревало, а след това взе подаването си и поведе с 3:1. Световният номер 4 в ранглистата на двойки обаче направи пълен обрат и обърна сета в своя полза. Два пробива и първият сет отиде в полза на представителя на Ел Салвадор - 3:6. 

Ужасно започна втората част за българина, който инкасира два бързи пробива и именитият съперник поведе с 3:0. Вторият сет продължи с нов пробив за представителя на гостите и 5:0. Той стигна до два мачбола, които Нестеров отрази и върна единият от пробивите, а след това спечели и подаването си - 5:2. Нестеров продължи завръщането си в сета и направи втори пробив за 5:3. Силите на българина обаче не издържаха за пълен обрат и Аревало проби в следващия гейм и след 6:3 спечели двубоя. Така Ел Салвадор поведе с 1:0 победи. 

Във втория мач за деня пловдивчанинът Янаки Милев се изправи срещу Сезар Крус. 

Мачът започна без пробиви - 3:3. След това обаче Янаки Милев направи два пробива и след 6:3 затвори първия сет.

Във втория сет отново нямаше пробиви до 3:3. Крус проби при 5:4 и затвори сета с 6:4, вкарвайки мача в трети решителен сет.

В него Янаки Милев проби при 3:1. Милев затвърди пробива и поведе с 4:1. Пловдивчанинът спечели мача след 6:3 и така в първия ден България и Салвадор са 1:1 победи.

Утре в решителния ден срещите продължават с мачовете на двойки между Пьотр Нестеров и Александър Донски - Марсело Аревало и Луис Миралес мач на двойки от 16:00ч. Останалите мачове са Пьотр Нестеров - Сезар Крус и Янаки Милев - Марсело Аревало. 

з