Обвиненията в изнасилване срещу френския футболист Килиан Мбапе са напълно неверни, заявиха негови представители след съобщения в шведските медии, че френската звезда е обект на разследване заради посегателство в хотел в Стокхолм на 10 октомври, пише "Ройтерс". От прокуратурата в скандинавската страна потвърдиха, че водят такова разследване, но не разкриха самоличността на заподозрения.

 

Адвокатът на френският футболист - Мари-Алис Каню-Бернар, потвърди, че от името на клиента ѝ ще бъде подадена жалба за "клеветнически твърдения", съобщават френски медии. Юристът обаче ще изчака, за да научи повече за воденото разследване.

"Той е спокоен, защото знае, че нищо не е извършил. Следи отдалеч тази афера, въпреки че е защитен за момента. Всичко това обаче му влияе", коментира още Каню-Бернар.

Междувременно ръководството на "Реал" (Мадрид) е провело спешна среща заради скандалната ситуация, с която се свързва техният нападател, пише Daily Mail. Все още не е известно дали футболистът ще вземе участие в предстоящите мачове на отбора.