Карлос Алкарас е новият шампион на Ролан Гарос и така завоюва своята трета титла от Големия шлем. 21-годишният тенисист сломи Александър Зверев в 5-сетово зрелище, осъществявайки своя втори пореден обрат от 1:2 сета - 6:3 2:6 5:7 6:1 6:2 за 4 часа и 20 минути игрово време, предаде tennis.bg Така Карлитос записа името си със златни букви в историята на тениса, защото вече е най-младият тенисист триумфирал с "мейджър" титли на всички три различни настилки.

Зверев започна мача много нервно, допускайки две поредни двойни грешки. Това накара Саша да смени своята ракета, а ефектът беше положителен, тъй като той достигна до геймбол. Вихрените атаки на испанеца обаче изправиха олимпийския шампион до стената и видяхме пробив още в първия гейм на мача. Самият Алкарас обаче също беше нервен и допускаше редица нетипични за себе си грешки, което резултира в направата на мигновен рибрейк от страна на световния номер 4.

Карлитос по никакъв начин не се притесни от това и той продължаваше да е много по-креативен от двамата на корта. Бившият номер едно оставяше на място съперника си, изпълнявайки фамозни къси топки, а уинърите непрекъснато се увеличаваха в неговата сметка. Зверев пък очевидно не беше готов психологически за този финал и инкасира нов брейк, а този път Алкарас не трепна и затвърди аванса си, за да поведе с 4:2 гейма.

Шампионът от Рим съумя да спечели следващото си подаване и се задържа още малко в сета, само че той нямаше никакъв отговор срещу енергийната бомба от другата страна на мрежата, която сложи точка на първата част с третия си пробив, който постигна с помощта на изключителен завършващ форхенд по скъсения диагонал.