През следващата седмица се навършва една година от кончината на привърженика на Ботев Пловдив Данчо Ушото, който катастрофира тежко на път за Бургас, където неговия любом Ботев излизаше в мач от европейските турнири. Приятелите на Данчо призоваха:

"На 15-ти(Събота),се навършва 1 година от смърта на нашият приятел и фен на "Ботев" Пд- Данчо(Ушото). Възпоменанието ще бъде на гробищата на "Рогошко шосе" от 11 часа.Който има възможност и желание нека да дойде да го уважи."

Из архива:

Днес ни напусна един истински футболен запалянко. Сигурно се чудите, защо всички медии "гърмят" за случилото се, а ние мълчим. Мълчим защото ни е тежко. Тежко ние е, че загубихме един голям фен на най-великата игра в целия му образ. След месеци в кома след тежка катастрофа, Данчо - Ушото приключи земния си път, за да отлети душата му за едно, надявам се, по-добро място. Данчо изпадна в кома след нелеп пътен инцидент на път за футболен мач. След хиляди километри пропътувани в България, за да подкрепя Ботев Пловдив и след стотици часове във въздуха летейки за Рим, където дереше гърло за любимата си Рома, съдбата реши да ни отнеме точно този наш приятел. Познавах Данчо от дете. Израснахме заедно в Кършиака. Не си спомням някога на някой да е направил лошо. Винаги усмихнат и винаги отзивчив, Данчо, живееше за следващия мач.

Сбогом, братле! Сбогом, Родриго (Така го наричах заради визуалната му прилика с футболиста на Рома Родриго Тадей)! Почивай в мир, приятелю!

 

TrafficNews