Официално Локомотив Пловдив продаде нападателя Мичи Нтело на швейцарския Ивердон. Вчера 23-годишният белгиец бе представен от новия си клуб, а от трансфера в касата на „Лаута“ ще влезе малко под милион евро. Таранът ще се събере в новия си тим с бившия футболист на Пирин Благоевград Уго Комано, който премина в отбора след края на миналия сезон.

Локомотив вчера продаде нападателя си Мичи Нтело на швейцарския Ивердон. Според авторитетния сайт transfermarkt Локо ще вземе 700 000 евро за трансфера на своя играч.

Стана ясно още, че италианския Палермо също е следил Нтело, но швейцарците са били по-настоятелни. 

Нападателят се сбогува и с Локомотив с пост в социалните мрежи, но е интересно, че той благодари на бившия треньор Александър Томаш, но не и настоящия Любослав Пенев. 

Вижте как се сбогува Нтело:

"Уважаеми привърженици на Локомотив, физиотерапевт, лекар, хора в сянка и играчи,

По този начин искам да ти благодаря за тези 6 месеца, прекарани с вас. Беше много кратко, но много бързо ме осиновихте и много ви благодаря за подкрепата.

Благодаря специално на треньора Александър Томаш и неговия екип за доверието и предоставените възможности, които ми позволиха да направя нова стъпка в кариерата си. Успех до края на сезона!

Благодарен съм на всички! Само Локо!".