Локомотив Пд спаси точката срещу Левски на Лаута, след като игра с 10 души в последните 30 минути от мача. Двубоят бе последен в кариерата на халфа на черно-белите Георги Илиев, който е рекордьор с 461 мача в елита. Димитър Илиев му връчи капитанската лента, а преди мача 6000 фенове станаха на крака и просълзиха с овациите си ветерана, който получи картина на Стария град. Така Локо ще зимува на 3-то място в класирането, на 2 точки след сините.

Домакините започнаха силно и редяха скоростни акции към вратата на Левски. В 10-ата минута Тиам едва не си вкара автогол, след като засече центриране от фаул към вратата си, но топката мина встрани от гредата. След това Паулиньо имаше възможност да открие за Левски, справи се с няколко защитници и излезе сам срещу вратаря, но стреля встрани. В 18-ата минута Умарбаев тресна горната греда след отлично изпълнен пряк свободен удар. До края на полувремето двата тима се вкопчиха в битка, но липсваха голови положения.

В началото на втората част реферът спря мача за няколко минути поради запалени множество факли в агитката на гостите. В 63-тата минута Ожболт си изпроси червен картон, след като изблъска Ейолфсон пред очите на рефера. Преди това Езе изби от голлинията удар на Рейш, след което пък пропусна с глава да открие, стреляйки на сантиметри от вратата.

След изгонването на Ожболт сините тръгнаха по-масирано наред, докато Локо разчиташе на контраатаки. В 70-ата минута Георги Илиев предотврати сигурен гол за Левски, след катоп притичи през целия терен изби с шпагат под носа на нападател на сините, който бе на празна врата. В 75-ата Илиев бе смененп под бурните овации на публиката, като бе поздравен от всички свои съотборници. Последва бърза контра на Локо и пропуск на Карагарен, който стреля встрани от идеална ситуация за гол. До края Локо се справи с натиска на съперника и нулевото равенство се запази.

ЛОКО (Пд) - ЛЕВСКИ 0:0

ЛОКО (ПД): Мартин Луков, Дейвид Малембана, Стивън Езе, Динис Алмейда, Бирсент Карагарен, Парвиз Умарбаев, Милош Петрович, Йосип Томашевич, Георги Илиев, Димитър Илиев, Ален Ожболт

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Паулиньо, Франко Мазурек, Дени Алар, Станислав Иванов