Четири фирми искат да строят централната трибуна на стадион "Локомотив" в Пловдив, това стана ясно днес, след като в Общината бяха отворени офертите. 

Припомняме, че със строежа на централната трибуна трябва да завърши обновяването на стадион "Локомотив". До момента бяха пуснати две трибуни "Бесика" и "Южна", а "Спортклуб" ще бъде готова до няколко месеца. Стадионът се прави трибуни по трибуна и отнема около година направата на една трибуна, а цялостното завършване трябва да е готово до 2026г. 

Фирмата, която спечели ще трябва да изпълни направи централната трибуна на стадиона. 

Прогнозната стойност на поръчката е 44 880 120 лв. с вкл. ДДС (37 400 100 лв. без ДДС).

Общо четири са фирмите, които кандидастваха за направата на централната трибуна - Рудин ООД, ДЗЗД "Локомотив 24", ДЗЗД "Домът на Локомотив" и „ГБС - Пловдив“ АД. 

Фирма Рудин ООД, която е със седалище и адрес на управление в Стара Загора. До момента тя направи трите трибуни на стадиона - Бесика, Южна и Спортклуб, която е на финална права. Нейн управител е Живко Желев, който е председател на Националната волейболна лига и президент на волейболния клуб на Берое. 

ДЗЗД "Локомотив 24" е другата фирма, която е подала документи. В нея влизат две компании - Стройколукс ООД (Пловдив) , Билдком БГ ЕООД. Фирма "Билдком БГ" ЕООД е със седалище в София. Едноличен собственик със 100 процента от капитала е Георги Николов Георгиев. Това е компанията, която обжалваше обществената поръчка и поради тази причина тя бе спряна временно, докато не се произнесе Върховният административен съд. Управител на Стройколукс ООД е строителният предприемач Христо Томов, чийто син Кристиан Томов е вратар на Локомотив Пловдив.

В ДЗЗД "Домът на Локомотив" влизат също две компании - Геострой АД (София) с пет членен съвет на директорите и Билдникс ЕООД (Бургас) с управител Цветан Иванов Пенев.

„ГБС - Пловдив“ АД е четвъртата фирма, която иска да строи стадиона, а тя е с четири членен съвет на директорите. Фирмата прави басейн "Младост".

Идеята е до 2026г. стадионът да бъде напълно завършен, а тогава Локомотив ще чества и 100-годишния си юбилей. 

Ето и колко са предложили фирмите:

ГБС - Пловдив АД - 33 977 777,77 лв. без ДДС

ДЗЗД "Локомотив 2024" - 33 965 237,35 лева без ДДС

ДЗЗД "Домът на Локомотив" - 33 882 269,95 лв. без ДДС

Рудин ООД - 31 980 219,24 лева без ДДС