Ливърпул се класира във финала в Шампионската лига, след като победи и във втория мач Виляреал с 3:2 като гост в Испания и с общ резултат 5:2 се класира на финал. Победата обаче не дойде никак лесно и първото полувреме Виляреал изравни общия резултат, повеждайки с 2:0, но през втората част англичаните направиха пълен обрат и са на финал. 

Виляреал стартира вихрено двубоя и показа, че няма да се предаде лесно въпреки двата гола пасив. Още в третата минута домакините откриха, след като Еступинан центрира в наказателното поле, където Капу върна топката за Диа и той отблизо откри резултата.

В 41-та минута Виляреал вкара и втори гол, с който изравни общия резултат. Капу отново даде асистенция, след като центрира в наказателното поле, а Коклен засече с глава подаването за 2:0. 

В 62-та минута Салах изведе чудесно Фабиньо и той не сгреши и отново даде аванс за Ливърпул в общия резултат - 2:1.

Всичко за испанците свърши в 67-та минута Трент Александър-Арлонд центрира в наказателното поле и влезлият през втората част Луис Диас уби интригата, засичайки с глава за 2:2.

"Мърсисайдци" достигнаха и до пълен обрат в 74-та минута, когато Наби Кейта изведе Мане, който финтира излезлия да го пресрещне вратар на домакините - Рули и отбеляза за крайното 2:3. 

Така Ливърпул се класира на своя десети финал в Шампионската лига. Англичаните имат 6 спечелени финала и три загубени до момента. За последно тимът беше на финал през 2019-а година, когато победи Тотнъм с 2:0 и спечели шестата си титла в Шампионска лига. 

В битката за най-ценния трофей в европейския клубен футбол Ливърпул ще спори срещу Реал Мадрид или Манчестър Сити, които играят утре. Финалът в турнира е на 28 май на "Стад дю Франс" в Париж.