Спартак изненадващо обяви вчера раздяла с новия треньор Танчо Калпаков, който беше на поста едва две седмици. Вчера той трябваше да изведе тима за първа тренировка, но това не стана и двете страни се разделиха. 

“Все си мислех, че съм виждал всичко в българския футбол, но явно и през това трябваше да мина. В петък имахме последна среща, на която да изясним някои неща и днес трябваше да изведа отбора за първа тренировка. Приготвих багажа си и пристигнах в Пловдив, като трябваше да взема ключа за квартирата от Иван Площаков, който е мой бивш футболист", заяви Калпаков пред Спортал.

"Само че на вчерашната среща присъстваше друг човек, близък до ръководството. Той беше в ролята на вестоносец и ми съобщи, че двамата финансови благодетели на Спартак – Денис Хасан и Динко Миленчев са се изпокарали и на практика няма кой да ми плаща това, което сме се били разбрали. Казах, че разбирам ситуацията."

"Двамата благодетели ги нямаше и с тях не сме говорили. Просто трябваше да ми кажат по-рано и да не се разкарвам. Болно ми е, защото отделих доста време да гледам мачове на отбора и да изучавам футболистите, които са млади, но много талантливи и качествени. Смятам, че трябва още малко опит, за да може отборът да се бори за промоция. Вижданията ми за футбола пасваха добре с качеството на отбора и можеше да направим нещо голямо. Явно и това трябваше да изживея, но всичко вече е минало и гледаме напред“.

Изненада! Спартак се раздели с новия си треньор преди първата тренировкаТанчо Калпаков беше назначен на 11 юни, но дори не изведе отбора за първа тренировка