Днес стартират осминафиналите на Евро 2024 с два мача - Италия - Швейцария и Германия - Дания.

Европейският шампион Италия ще срещне Швейцария, а двубоят започва в 19:00ч. в Берлин. Италианците не впечатлиха в групите и късен гол на Закани ги класира за осминафиналите, а ако не бяха победили Хърватия шампионите щяха да завършат трети и да приключат още в групите, защото щяха да са сред двата най-слаби трети отбора. Швейцария пък направи много добро представяне и се издъни само срещу Шотландия - 1:1 в групите и завърши на второто място в групата. 

Двубоят определено се очертава да е доста интересен, а победителят ще срещне на четвъртфиналите победителя от Англия - Словакия. 

Домакинът Германия завърши със 7 точки в групата си и я спечели и така немците ще играят с Дания, който завърши на второто място. Любопитно е, че на миналото европейско немците отпаднаха в осминафиналите, а Дания игра полуфинал. Немците обаче сега са задължени и освен това са и домакини да достигнат до четвъртфиналите.

Победителят от тази двойка ще играе срещу Испания или Грузия. 

На тази фаза от турнира при равенство в редовното време следват две продължения от по 15 минути, а ако и те не излъчат победител следват дузпи. 

Ето и мачовете днес: 

19:00ч. Италия - Швейцария в Берлин Диема и Диема спорт 3 

22:00ч. Германия - Дания в Дортмунд БНТ 1 и БНТ 3