Отборът на Спартак Пловдив излезе с гневна декларация срещу съдиите, които свирят мачовете на тима от началото на сезона. Припомняме, че пловдивчани започнаха доста лошо и чак през изминалия уикенд постигнаха първа победа в първенството. 

Ето какво написаха от Спартак:

Изминаха пет кръга от старта на първенството в Югоизточна Трета лига, в които Спартак изигра 4 мача, а заради тенденциозно отношение на съдии, пратени от СК към БФС-Пловдив, ни бяха отнети четири точки.

Още в срещата с Атлетик Куклен от първия кръг Спартак бе скандално ощетен, след като страничният съдия от Бургас Васил Шавов ни отмени гол в 86 минута, след като единствено и само той видя засада след удара на Пламен Цончев. Главният съдия Иван Петров от Ямбол се съгласи с решението на страничния съдия, а срещата завърши 1:1 и така Спартак загуби 2 сигурни точки.

Във втория кръг - домакинството на Черноморец - СК на БФС - Пловдив изпрати имащия се за елитен рефер - Радослав Гидженов, свирещ в Европейски турнири. Същият не отсъди 100-процентова дузпа срещу Свилен Щерев в началото на срещата, а през целия мач се държа нагло спрямо нашите играчи.

В гостуването от третия кръг на Розова долина главният съдия Николай Николов от Хасково не отсъди две стопроцентови дузпи за Спартак - очевидна игра с ръка в наказателното поле и нарушение срещу нашия нападател Давор Илиев. Срещата завърши 1:1, а категоричното ни становище е, че отново ни бяха отнети 2 точки.

В последната ни среща този петък Спартак победи с 2:0 отбора на Созопол, макар че реалният резултата трябваше да бъде много по- изразителен, незнайно защо съдията от Бургас Светослав Лазаров изгони наш играч с директен червен картон за фал в средата на терена, като дори не даде жълт картон за подобно нарушение на съперника. Най- странното беше, че Владимир Айтов получи жълт картон при борба за висока топка, след която той бе със спукана и превързана глава.

Фактите след тези 4 мача показват, че Спартак Пловдив трябваше да бъде не с 5, а с 9 точки. От ръководството се обръщаме към президента на БФС Георги Иванов и към председателя на ЗС към БФС-Пловдив Огнян Златков с искане за спешни мерки в съдийската комисия, защото се наслушахме на безумици като “Нямаме съдии” и подобни нелепи твърдения. Изиграли сме само четири мача, а тези четири точки няма кой да ни ги върне.

Ръководството на Спартак Пловдив