Проблемът, за който TrafficNews алармира относно домакинствата на българските отбори в евротурнирите вече е факт след тегления вчера жребий в турнира за Лигата на конференциите. 

Задава се голям проблем с домакинствата на българските отбори в евротурниритеТри тима ще домакинстват в София

Вчера в жребия в най-новия турнир на УЕФА - Ботев, Левски и ЦСКА бяха изтеглени като домакини. Трите отбора ще домакинстват в София - Ботев на националния стадион "Васил Левски", ЦСКА на стадион "Българска армия", а Левски на стадион "Георги Аспарухов", сините обаче заявиха, че искат да приемат ПАОК на националния стадион "Васил Левски". 

УЕФА няма практика мачове от евротурнирите да се играят в един град и в един ден. Това означава, че няма как и трите отбора да домакинства на 21 юли и ще трябва да се променят домакинства. Отделно и би било взривоопасно за София фенове на Ботев, Левски и ЦСКА да бъдат в един град по едно и също време. 

Със сигурност поне единият от отборите ще трябва да смени домакинството си и да гостува в първия мач, но проблемът пак няма да бъде решен, защото тогава остават две домакинства. Естествено и трите отбора със сигурност ще искат да играят като гости в първите мачове, но най-вероятно само един от мачовете ще бъде променен. Тук идва и друг голям проблем. Как ще стане промяната на домакинството? Принципно е възможно двата отбора да се разберат, но ако не се стигне до разбиране е възможно УЕФА да назначи датата и часа. Как обаче ще се избира кой от трите отбора да смени домакинството си не е много ясно

УЕФА няма практика да провежда срещи от евротурнирите в понеделник и петък и това не се е случвало от доста години. Естествено има и друг шанс, при който и домакинствата и на трите отбора да останат, но трите мача трябва да бъдат разпределени във вторник, сряда и четвъртък

Най-реалистичният вариант изглежда единият от трите отбора да смени домакинството си и да е гост в първата среща. Тогава със сигурност отново трябва да има промени, но само за една среща. Така единият от отборите ще трябва да домакинства във вторник или сряда, а другият по програма в четвъртък. Лудогорец също ще бъде домакин във въпросната седмица. Ако преодолее Сутиеска на 19 или 20 юли шампионите ще приемат във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите победителя от двубоя Шамроук Ровърс или Хибърниънс. Дори и да съвпадне с мача на Лудогорец в квалификациите на Шампионска лига няма да има проблем, защото УЕФА позволява мачове в една страна да се играят по едно и също време на различни места от страната в случая Разград и София, но не и в един град. 

Има и по-лош вариант, а той може да дойде в плейофите. Ако и четирите наши представителя достигнат до плейофите за Лигата на конференциите, а при Лудогорец може и в Шампионска лига. Тогава стадионите ще са само два - националният "Васил Левски" и на "Хювефарма арена" в Разград, защото само те имат лиценз за плейофите и за груповата фаза на евротурнирите. При подобен вариант, който не изглежда много възможен, но все пак го съществува като вероятност ще има нови проблеми. 

Очаква се най-късно до две седмици да бъдат обявените часовете и датите на мачовете на българските отбори.