Броени дни остават до началото на Евро 2020 TrafficNews ще Ви представи отборите, които се класираха за шампионата. 

В Група "В" попаднаха тимовете на Белгия, Дания, Русия и Финландия.

Първият мач от групата е между Дания и Финландия на "Паркен" в Копенхаген. 

Мачовете от групата ще се играят на стадионите "Паркен" в Копенхаген и "Санкт Петербург Арена" в едноименния руски град.

Ето и пълната програма на група В:

12 юни 19:00ч. Дания - Финландия Копенхаген

12 юни 22:00ч. Русия - Белгия Санкт Петербург

16 юни 16:00ч. Финландия - Русия Санкт Петербург

17 юни 22:00ч. Дания - Белгия Копенхаген

21 юни 19:00ч. Финландия - Белгия Санкт Петербург

21 юни 19:00ч. Дания - Русия Копенхаген 

Белгия 

Белгийците са един от основните фаворити и за спечелването на турнира. Тимът изглежда като фаворит в групата и не би трябвало да има проблеми да я спечели и всичко освен първото място за белгийците ще бъде считано за изненада. 

Тимът не загуби нито една точка в квалификациите и завърши с пълен актив от 30 точки при 10 победи от 10 мача. Белгийците попаднаха в една група в пресявките с Русия, която завърши на второто място и също се класира за шампионата. Двата тима ще бъдат в една група и на Евро 2020. 

В настоящите световни квалификации Белгия направи две победи с 3:1 над Уелс и 8:0 над Беларус, но тимът не успя да се справи с Чехия и направи 1:1. Белгийците са лидер в групата си със седем точки.

Селекционерът Роберто Мартинес е начело на отбора от 2016-а година, а на миналото световно през 2018-а година тимът достигна до историческото трето място. 

Звездата на тима е Еден Азар, но откакто отиде в Реал Мадрид той е доста често контузен и не се знае в каква форма ще бъде. Азар има доста малко мачове за Реал в последните сезони и постоянно е контузен. Той обаче може да възроди кариерата си именно след силно европейско. 

Дивок Ориги не попада в състава, но при наличието на голям избор от нападателите това не е изненада, а самият Ориги е и резерва и в клубния си тим Ливърпул. Голям шок за белгийците беше контузията на Кевин де Бройне, който получи травма във финала в Шампионската лига. Той попадна в групата на тима за шампионата, но най-вероятно няма да играе в първите две срещи. 

Букмейкърите дават трето място по шансове за трофей на Евро 2020. Коефицентът на отбора е 7. 

Вижте състава на Белгия:

Вратари: Тибо Куртоа (Реал Мадрид), Симон Миньоле (Брюж), Матц Селс (Страсбург)

Защитници: Тоби Алдервейрелд (Тотнъм), Дедрик Боята (Херта), Джейсън Денайер (Лион), Томас Вермален (Висел Кобе), Ян Вертонген (Бенфика)

Полузащитници: Тимъти Кастан (Лестър), Денис Прат (Лестър), Юри Тилеманс (Лестър), Насер Шадли (Истанбул Башакшехир), Яник Ферейра Караско (Атлетико Мадрид), Кевин де Бройне (Манчестър Сити), Леандер Дендонкер (Уулвърхемптън), Торган Азар (Борусия Дортмунд), Тома Мюние (Борусия Дортмунд), Аксел Витсел (Борусия Дортмунд), Ханс Ванакен (Брюж)

Нападатели: Миши Батшуай (Кристъл Палас), Кристиан Бентеке (Кристъл Палас), Еден Азар (Реал Мадрид), Ромелу Лукаку (Интер), Дрис Мертенс (Наполи), Леандро Троссар (Брайтън), Жереми Доку (Рен)

Дания

Датчаните определено ще имат предимство, защото всичките им три мача от групата ще се играят в датската столица Копенхаген. Тимът е доста стабилен в последните години. Датчаните рядко пропускат голям европейски форум, но не успяват да пробият повече от четвъртфинал в последните години. Тимът има европейска титла през 1992г. В една от най-шокиращите триумфи на шампионата датчаните са събрани от плажовете и заместват извадената от турнира Югославия. Въпреки това Дания прави чудото и грабва трофея. Въпреки предимството определено на датчаните няма да бъде лесно в тази група, като Белгия е категоричен фаворит, а Русия със сигурност също ще се намеси в борбата за второто място.

В квалификациите на Евро 2020 Дания завърши на второто място в групата си и се класира директно с 16 точки, а групата беше спечелена от Швейцария. 

В световните квалификации Дания води убедително с три точки от три мача. 

Треньорът на тима беше Каспер Хюлманд, който за първи път ще води Дания на голям футболен форум. Хюлманд пое поста през 2020-а година. 

Звездата на тима станалият шампион с Интер през този сезон Кристиан Ериксен. Той определено може да реши двубой за датчаните и изпълнява всички статични положения. 

От по-опитните в състава Лазе Шоне не попадна в отбора, но играчът вече е на 35 години и логично остава извън състава. 

Букмейкърите определят шансовете на датчаните под номер 9 за спечелване на трофея. Коефицентът е 29.

Вижте състава на Дания:

Вратари: Каспер Шмайхел (Лестър), Фредерик Роньов (Шалке 04), Йонас Лоси (Мидтиланд)

Защитници: Симон Кяер (Милан), Андреас Кристенсен (Челси), Матиас Йоргенсен (Копенхаген), Йенс Ларсен (Удинезе), Даниел Вас (Валенсия), Яник Вестергор (Саутхемптън), Николай Бойлесен (Копенхаген), Йоаким Мале (Аталанта), Йоахим Андерсен (Фулъм)

Халфове: Кристиан Ериксен (Интер), Томас Дилейни (Борусия Дортмунд), Пиер-Емил Хьойберг (Тотнъм), Роберт Сков (Хофенхайм), Матиас Йенсен (Брентфорд), Кристиан Норгард (Брентфорд), Андерс Кристиансен (Малмьо)

Нападатели: Юсуф Поулсен (РБ Лайпциг), Мартин Брайтуайт (Барселона), Андреас Корнелиус (Парма), Каспер Долберг (Ница), Йонас Винд (Копенхаген), Андреас Сков Олсен (Болоня), Микел Дамсгар (Сампдория)

Русия

Русия винаги е енигма на големи футболни форуми. Тимът се проваля сериозно на шампионатите, въобще не се класира или прави изненадващи класирания до полуфинал - Евро 2008 и четвъртфинал - Мондиал 2018. Сега ситуацията не е по-различна. В групата, която е тима изглежда, че Дания има малко по-голямо предимство в битката за второто място, ако Белгия не се провали. Русия ще домакинства на две от срещите си в групата, но точно мачът с Дания, който най-вероятно ще е решителен ще се играе в Копенхаген. 

Руснаците се класираха за Евро 2020, след като завършиха на второто място в групата си на шест точки зад победителя Белгия. Тимът отново ще срещне Белгия и в групите на шампионата. 

В световните квалификации Русия записа две победи, но изненадващо загуби от Словакия с 1:2, което пък отново потвърди репутацията на тима като доста непредвидима. 

Бившият вратар Станислав Черчесов направи доста стабилен отбор, който стигна до четвъртфиналите на световното. Той е начело на руснаците от 2016.

Фьодор Смолов и Игор Смолников от по-опитните не попаднаха в състава за Евро 2020.

Букмейкърите дават коефицент 67 тимът да вдигне трофея и общо под номер 13 от всички останали отбори.

Вижте състава на руснаците:

Вратари: Антон Шунин (Динамо М), Матвей Сафонов (Краснодар), Юрий Дюпин (Рубин)

Защитници: Георгий Джикия (Спартак), Игор Дивеев, Марио Фернандес (и двамата от ЦСКА Москва), Юрий Жирков, Вячеслав Караваев (и двамата от Зенит), Фьодор Кудряшов (Анталияспор, Турция), Андрей Семьонов (Ахмат)

Полузащитници - Дмитрий Баринов, Рифат Жемалетдинов (и двамата от Локомотив М), Александр Головин (Монако, Франция), Даниил Фомин (Динамо М), Роман Зобнин (Спартак), Максим Мухин (ЦСКА), Алексей Ионов (Краснодар), Далер Кузяев, Андрей Мостовой, Магомед Оздоев (всички от Зенит), Денис Макаров (Рубин), Алексей Миранчук (Аталанта, Италия), Денис Черишев (Валенсия, Испания)

Нападатели: Артем Дзюба (Зенит), Антон Заболотний (ЦСКА), Александър Соболев (Спартак)

Финландия 

За първи път в историята се класира на голям футболен форум. Тимът сложи край на тази черна серия, след като завърши на второто място в квалификациите след фаворита Италия с 18 точки.

Финландия изглежда като голям аутсайдер в групата и всяка дори и точка ще е изненада. Тимът обаче е способен да изненада първите три тима и ще играе освободено, което пък може да е в голям плюс за отбора и да се стигне до изненадващи резултати.

В световните квалификации финландците са трети с две точки, а пред тях са Украйна с три и Франция със седем.

Треньорът, който преобрази отбора и влезе в историята на финландския футбол е Марку Канерва. 

Звездата на отбора е Тему Пуки, който беше в основата на класирането на тима. Пуки се завърна през новия сезон във Висшата лига, след като неговият Норич спечели Чемпиъншип.

Във Финландия няма липси и всички са на линия. 

Финландия заедно със Северна Македония - двата дебютанти в турнира са определяни като най-големи аутсайдери с коефицент 501. 

Съставът на Финландия: 

Вратари: Йесе Йоронен (Бреша), Лукаш Храдецки (Байер Лерверкузен), Анси Яакола (Бристол Роувърс)

Защитници: Юхани Ояла (Вайле), Лео Вяйсянен (Елфсборг), Саули Вайсянен (Киево), Паулус Араюри (Пафос), Албин Гранлунд (Стал), Даниел О‘Шаугнеси (Хелзинки), Йере Юронен (Генк), Николай Алхо (МТК Будапеща), Нико Хамалайнен (КПР), Роберт Иванов (Варта Познан)

Полузащитници: Тим Спарв (АЕЛ Лимасол), Расмус Шулер (Дюргарден), Томас Лам (Цволе), Фредрик Йенсен (Аугсбург), Пири Соири (Ейсберг), Глен Камара (Рейнджърс), Йони Кауко (Ейсберг), Они Валакари (Пафос)

Нападатели: Теему Пуки (Норич), Йоел Поянпало (Унион Берлин), Ласи Лапалайнен (Монреал), Маркус Форс (Брентфорд), Ясин Асенун (Лахти)