Лондонски инвестиционен фонд с името "Ейтъл Партнърс" е последният до момента кандидат, отправил официална оферта за Челси. Според "Таймс" предложението надхвърля 2 милиарда паунда. Инвеститорите са уверили, че ако тяхната оферта бъде приета, те със сигурност планират да задържат Томас Тухел и щаба му. Освен това са готови незабавно да инвестират 50 милиона паунда, за да може клубът да бъде платежоспособен и да покрие текущите си разходи. Има и план за бъдеща реконструкция на "Стамфорд Бридж". 

 

Тази оферта пристига буквално в последния момент, тъй като американската банка „Рейн Груп“, която е наета да намери най-подходящия купувач за клуба, е поставила краен срок петък, 18 март, в който ще бъдат приемани оферти за Челси, след което трябва да бъде избрана най-добрата от тях. 

До момента са пристигнали оферти от консорциум, оглавяван от американския милиардер Тод Боели; семейство Рикетс, което притежава Чикаго Къбс; собственикът на Ню Йорк Джетс Уди Джонсън; британският бизнесмен и фен на Челси Ник Канди, както и от най-голямата медийна група в Саудитска Арабия и Близкия Изток въобще - Saudi Media Group.

Оферти могат да пристигат до 23:00 часа българско време в петък, твърди "Дъ Телеграф".