Манчестър Юнайтед обяви официално, че удължава договора на мениджъра на тима Ерик тен Хаг с още една допълнителна година - до юни 2026 г.

"Много съм доволен, че постигнах споразумение с клуба да продължим да работим заедно", каза нидерландският специалист пред официалния сайт на “червените дяволи”.

"Поглеждайки назад към последните две години, мога да припомня с гордост за два трофея, много примери за напредък от това, където бяхме, когато се присъединих към отбора. Въпреки това трябва да сме наясно, че предстои още много упорита работа, за да достигнем нивото, което се очаква от Ман Юнайтед, да печелим английски и европейски титли", каза още тен Хаг.

"В моите разговори с клуба открихме пълно единство в нашата визия за постигане на тези цели и всички ние сме силно ангажирани да направим това пътуване заедно", коментира още нидерландският специалист.

Новият спортен директор на Манчестър Юнайтед Дан Ашуърт добави: "С два трофея през последните два сезона Ерик затвърди рекорда си на един от най-успешните треньори в европейския футбол. Прегледът на миналия сезон от страна на клуба показа областите, в които има нужда от подобрение, но също така стигна до ясното заключение, че Ерик е най-добрият партньор, с когото да работим за повишаване на стандартите и резултатите. Тази група от играчи и служители вече показа, че е способна да се състезава и да печели на най-високо ниво; сега трябва да го правим по-постоянно. С нашия вече подсилен ръководен екип, очакваме с нетърпение да работим рамо до рамо с Ерик, за да постигнем общите ни амбиции за този футболен клуб“.

54-годишният нидерландски треньор е начело на тима от 2022 г. В края на миналия сезон на Премиър лийг Манчестър Юнайтед зае разочароващото осмо място с 60 точки в 38 мача, и спечели ФА Къп с отбора, побеждавайки градския съперник Манчестър Сити на финала с 2:1. Това ще позволи на клуба да участва в Лига Европа през предстоящия сезон. През по-миналата кампания сезон Тен Хаг спечели Карабао Къп.