Челси успя да осъществи навреме сделката за привличането на бившия английски национал Джейдън Санчо от Манчестър Юнайтед.

“Сините” от Лондон са входирали трансфера малко над 1 час преди официалния край на прозореца в полунощ. След това пък те са се справили навреме с необходимите документи до 01:00 часа сутринта английско време и така Санчо вече е техен играч.

Сделката е за наем с гарантирана опция за откупуване, стига Челси да завърши в топ 14 на класирането в Премиър лийг. Манчестър Юнайтед ще получи 20 милиона паунда, като сумата може да набъбне до 25 милиона на база на представянето му.

Както е известно, Ювентус също имаше интерес към Санчо, но се отказа заради високата заплата на крилото. В крайна сметка Челси се сдоби с услугите му, а Манчестър Юнайтед ще получи 20 гарантирани милиона за него, след като плати около 80 000 000 на Борусия (Дортмунд) през 2021 година.

Любопитното е, че на пресконференция преди кръга в Премиър лийг мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг обяви, че Санчо остава и ще разчита на него през сезона.