Турция се класира за втори път в историята си на четвъртфинал на Европейско първенство. Турците победиха с 2:1 Австрия в страхотен сблъсък от осминафиналите. Доста неочакван герой вкара двете попадения за Турция - централният защитник Мерих Демирал, а за Австрия се разписа Михаел Грегорич. 

Още в началните минути турците откриха резултата, след изпълнение на корнер от Арда Гюлер защитниците на Австрия действаха ужасяващо и бяха близо да си отбележат автогол, вратарят Пенц изби, но топката отиде право при Мерих Демирал, който реализира за 1:0. Голът беше рекорден, защото се оказа най-бързия в елиминациите на европейски първенства и вторият най-бърз в историята.

Турците удариха втори път в 59-та минута, когато Арда Гюлер центрира от корнер, а Мерих Демирал отново се оказа героят за турците, след като реализира с глава за 2:0. 

Демирал вкара най-бързия гол в елиминациите на ЕвропейскоПопадението падна в 57-та секунда

В 66-та минута австрийците намалиха, а голът падна отново след корнер. Сабитцер центрира от корнер, Щефан Пош отклони с глава към Михаел Грегорич, който отблизо засече за 2:1. 

В добавеното време австрийците като по чудо не изравниха. Баумгартнер стреля с глава, а страхотна намеса на вратаря Гюнок класира тима на четвъртфиналите. 

Така Турция се класира за четвъртфиналите на Европейско за втори път след Евро 2008. 

Турция ще играе на четвъртфиналите срещу Нидерландия.