Днес ще е доста интересно на Евро 2024, защото не само, че започват четвъртфиналите на турнира, но това са двубои достойни за финал, а имено Испания - Германия и Португалия - Франция. 

В 19:00ч. в Щутгарт един срещу друг се изправят Испания срещу Германия. Домакинът Германия определено изпитва най-много затруднения срещу испанците на голям футболен турнир. Двата тима имат и един финал на Евро 2008, когато испанците победиха с 1:0 и спечелиха трофея. Испания победи и Германия на Мондиал 2010 в полуфиналите. Иначе на предния Мондиал през 2022-ра в групите двата отбора завършиха наравно - 1:1, но немците впоследствие отпаднаха още в груповата фаза. Иначе по пътя към четвъртфиналите Германия победи с 2:0 Дания, а Испания се справи с Грузия с 4:1. Определено може да се каже, че това си двата отбора, които най-много впечатляват от началото на шампионата, но един от тях ще приключи участието си още на четвъртфиналите. 

В 22:00ч. в Хамбург ще имаме повторение на друг финал от Европейско в последните години - Португалия и Франция. Двата тима се срещнаха в битката за титлата, а французите бяха домакини, но след половин дузина пропуски изпуснаха титлата, а португалците спечелиха след гол в продълженията. Сега французите искат реванш от отпадането, а отборът търси и европейскта титла, защото освен загубата на финала това поколение на Франция се издъни жестоко на миналия шампионат, когато тимът отпадна от Швейцария след дузпи. Франция отстрани на осминафиналите Белгия с 1:0, а Португалия трябваше да се мъчи доста със Словения, но след дузпи продължи до топ 8.

Ето и програмата: 

5 юли 19:00ч. Испания - Германия на живо по БНТ 1 и БНТ 3

5 юли 22:00ч. Португалия - Франция на живо по Диема спорт 3 и Нова телевизия