Бившият белгийски национал и бивш футболист на Челси Мичи Батшуай оформи голям шлем с истанбулските грандове, след като подписа договор с шампиона на Турция Галатасарай. 

Батшуай идва с директен трансфер от един от големите съперници на тима Фенербахче като свободен агент, след като говорът му с фенерите изтече на 30 юни. 

Нападателят беше в ролята на резерва на Един Джеко през миналия сезон, но вкара не малко важни голове за тима, който до последно се бореже за титлата именно с новия тим на белгиеца - Галатасарай. В една от най-драматичните битки за трофея в историята на турсикя елит Галатасарай успя да грабне титлата със 102 точки, а Фенербахче остана втори с 99 точки.

Батшуай игра за Бешикташ през сезон 2021-2022 под наем, а след това беше закупен от Фенербахче през лятото на 2022-ра година и игра за тима до това лято, а сега е в другия истанбулски гранд Галатасарай.

Белгиецът е с 42 мача и 14 гола за Бешикташ и 75 двубоя и 44 гола за Фенербахче. 

Все още не е ясно дали Галатасарай ще запази голямата си звезда Мауро Икарди, но за момента Батшуай ще е резерва именно на Икарди.